Mobilo sakaru kompānijas "Tele 2" priekšapmaksas kartes "Zelta zivtiņa" papildu drošības pasākumu ieviešana konta papildināšanai ar īsziņu palīdzību aizkavēsies. To sacīja "Tele 2" Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Agnese Ekmane.
Viņa paskaidroja, ka papildu drošības pasākumu ieviešana "Zelta zivtiņas" konta papildināšanai, nosūtot īsziņu, aizkavēsies, jo tos nepieciešams saskaņot ar bankām, kuras līdzšinējos drošības pasākumus uzskatīja par nepietiekamiem.

Ekmane teica, ka "Tele 2" no savas puses praktiski visu nepieciešamo drošības pasākumu pilnveidošanai jau ir veikusi un tagad lielā mērā viss ir atkarīgs no tā, kā noritēs saskaņošanas process ar bankām. Tas varētu ievilkties, jo ir sarežģītāks nekā sākotnēji bijis plānots. "Tele2" pagaidām nekomentē, kādi tieši papildu drošības pasākumi "Zelta zivtiņas" kontu papildināšanai ar tā saucamo "Zelta īsziņu" ir paredzēti.

Savukārt a/s "Hansabanka" Norēķinu karšu nodaļas vadītāja Ināra Tiltiņa norādīja, ka līdz šim "Tele 2" piedāvātie risinājumi nav pilnībā atbilduši visiem drošības standartiem, kas jāievēro banku operācijās, bet sarunas par "Zelta zivtiņas" priekšapmaksas kartes papildināšanas pakalpojuma atjaunošanu vēl turpinoties.

"Latvijas Unibankas" Mārketinga un produktu pārvaldes speciālists Arnis Āķis sacīja, ka bankas vadība pašreiz vēl izskatot pēdējos "Tele 2" piedāvātos drošības risinājumus un līdz ar to nevar tos pašreiz komentēt. Āķis uzsvēra, ka apsveicama ir "Tele 2" vēlme sadarboties ar bankām, un cenšanās piedāvāt dažādus risinājumus, nākot tām pretī.

Jāatgādina, ka "Hansabanka", "Latvijas Krājbanka" un "Latvijas Unibanka", ņemot vērā savu klientu intereses un drošības apsvērumus, uz laiku līdz drošības pasākumu uzlabošanai nolēmušas apturēt iespēju ar banku izsniegtajām norēķinu kartēm papildināt "Tele 2" priekšapmaksas kartes "Zelta zivtiņa" kredītu.

"Zelta īsziņas" pakalpojums paredz, ka priekšapmaksas kartes "Zelta zivtiņas" kontu var papildināt, nosūtot īsziņu, kurā norādīts tikai bankas kartes nummurs un tās derīguma termiņš. Savukārt tik vienkārša sistēma pavēra iespējas, uzzinot šos datus, rēķinu apmaksāt arī no svešiem banku kontiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!