Foto: LETA

Pagaidu žoga ierīkošana uz Latvijas–Baltkrievijas robežas aizkavēsies, jo uzņēmums, kam bija jāpiegādā Latvijai rezervētās dzeloņstieples, to izdarīt nevar, jo dzeloņstieples nopirkusi Lietuva, ceturtdien, 23. septembrī, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Uzņēmums piedāvājis līdz piektdienai, 24. septembrim, piegādāt 12 kilometrus žoga, taču Nodrošinājuma valsts aģentūru tas neapmierināja. Aģentūra pasūtījusi 111 kilometrus. Ja pasūtītais netiks piegādāts līdz piektdienai, aģentūra apsver iespēju sludināt jaunu cenu aptauju, vēsta LTV.

Dzeloņstieples pagaidu žogam uz Latvijas–Baltkrievijas robežas jāpiegādā SIA "Brief". Tas ir e-komercijas uzņēmums, kas piedāvā visu, sākot ar individuālajiem aizsarglīdzekļiem, militāro un taktisko ekipējumu, beidzot ar risinājumiem robežas aizsardzībai. Taču dzeloņstiepļu piegāde uzņēmumam radījusi grūtības.

"Līgums tika noslēgts tikai 10. septembrī. Noslēdzot līgumu, komersants bija apņemies ievērot visus līgumā noteiktos termiņus. Diemžēl dažas dienas jau pēc līguma noslēgšanas komersants vērsās pie mums, ka viņš nespēj ievērot pirmo noteikto termiņu," raidījumam "Panorāma" pastāstīja Nodrošinājuma valsts aģentūras direktore Ramona Innusa.

"Brief" īpašniece Ildze Voita no intervijas atteicās, taču piekrita skaidrot radušās grūtības rakstiski. Kā atklājās, uzņēmums bija rezervējis Nodrošinājuma valsts aģentūras pasūtītos 111 kilometrus dzeloņstiepļu, bet, kamēr aģentūra lēma par cenu aptaujas uzvarētāju, dzeloņstieples nopirka lietuvieši.

"Tā kā līguma slēgšana tika novilcināta divas nedēļas, situācija ar ražotāju kapacitāti un noliktavu atlikumiem sāka mainīties pa dienām, nevis pa nedēļām, kā tas bija pirms tam. Latvijai rezervēto dzeloņstiepļu atlikumu šajā laikā nopirka Lietuva, kuri savā lēmumu pieņemšanas procesā rīkojās valstiski," norādīja Voita.

Šie argumenti gan nepārliecina Nodrošinājuma valsts aģentūru. Tur gaida visu pasūtīto apjomu līdz rītdienai.

"Mums nav iespēju atkāpties no šiem termiņiem. Komersants mainīja arī piegādājamo dzeloņstiepļu ražotāju un tipu, kas arī mums neļauj to tā pieņemt," uzsvēra Innusa.

Ka Latvijas Televīzija noskaidroja uzņēmumā, pēc skeptiskākā scenārija visu dzeloņstiepļu apjomu uzņēmums var piegādāt līdz šā gada 15. novembrim, ik nedēļu uz robežkontroles punktiem piegādājot vidēji 16 kilometrus dzeloņstiepļu. Uzņēmums ar šo informāciju ir vērsies arī Iekšlietu ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!