Foto: DELFI
Kavētu norēķinu dēļ pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" meitasuzņēmums SIA "Rīgas karte" apturējusi e-talonu tirdzniecību SIA "Plus punkts" tirdzniecības vietās, apstiprināja "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Patlaban aptuveni puse biļešu tirdzniecības termināļu ir apturēti.

Kā pastāstīja "Rīgas kartes" pārstāvis Aleksandrs Brandavs, "Plus punkts" ilgstoši nav pārskaitījis naudu, ko iekasējis par pārdotajām sabiedriskā transporta biļetēm. Parāda summu viņš neatklāja, vien norādīja, ka katru dienu "Plus punkta" kioskos tiek pārdotas biļetes 25 000 latu vērtībā.

Kamēr "Plus punkts" nenosegs parādu par biļetēm, ko pārdod katru dienu, tā apkalpotie biļešu tirdzniecības termināļi pakāpeniski tiks atslēgti. Patlaban atslēgta puse no aptuveni 60 "Plus punkta" termināļiem.

Brandavs uzsvēra, ka termināļi tiek atslēgti tikai tajos "Plus punkta" kioskos, kur līdzās e-talonus var iegādāties citās vietās, piemēram "Narvesen", "Rimi", "Maxima" veikalos.

Vienlaikus "Rīgas kartes" pārstāvis norādīja, ka rīdziniekiem nevajadzētu just lielas neērtības šo domstarpību dēļ, jo kopumā "Rīgas karte" pārdod e-talonus vairāk nekā 450 vietās Rīgā.

Brandavs norādīja, ka "Plus punkts" šonedēļ sācis parādu dzēšanu un katru dienu mēģina pa daļām parādu nomaksāt, tāpēc kopējā summa ir mainīga. Viņš pauda cerību, ka ne vēlāk kā līdz pirmdienai "Plus punkta" kioskos izvietoto termināļu darbību būs iespējams atjaunot.

Kā ziņots, no 22.aprīļa preses vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmums SIA "Preses serviss" apturējis jaunu preses izdevumu piegādi SIA "Plus punkts" tirdzniecības vietām, jo tirgotājs ir ilgstoši kavējis maksājumus par piegādātajiem preses izdevumiem.

Preses izdevumu piegādes apturētas līdz brīdim, kamēr "Plus punkts" spēs pilnībā norēķināties par savām kavētajām parādsaistībām, kas pārsniedz 190 000 latu.

"Plus punkts" vairākkārtēji ir ticis aicināts veikt parādsaistību nomaksu, tomēr, neskatoties uz šiem aicinājumiem, tāpat kā arī uz brīdinājumiem par piegāžu pārtraukšanu, uzņēmums nav sedzis parādsaistības "Preses servisam".

"Preses servisa" valdes priekšsēdētājs Jānis Vaivods norādīja, ka ir saprotams, ka uzņēmējdarbībā nākas saskarties ar dažādiem sarežģījumiem un arī iepriekš ar uzņēmumu "Plus punkts" ir veiksmīgi risinātas situācijas par kavētiem norēķiniem. "Tāpēc ceru, ka uzņēmums spēs rast operatīvu risinājumu parādsaistību dzēšanai un preses izdevumu piegādes atjaunošanai."

Kā ziņots, no 8.marta par SIA "Plus punkts" 100% daļu īpašnieku ir kļuvis SIA "Plus punkts Holding Ltd", kuru kontrolē Dānijas investori, kas plāno strauju attīstību visā Baltijā.

Mazumtirgotāja SIA "Plus punkts" peļņa 2011.gadā pieaugusi 118,2 reizes, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma peļņa 2011.gadā bija 358 828 lati, bet 2010.gadā - 3035 lati. Savukārt "Plus punkta" apgrozījums 2011.gadā saruka par 4,7% - no 23,98 miljoniem latu 2010.gadā līdz 22,84 miljoniem latu 2011.gadā.

Kā ziņots, "Preses servisa" apgrozījums 2011.gadā krities par 3,18% - līdz 16,14 miljoniem latu. Uzņēmums strādājis ar 330 381 lata peļņu, salīdzinot ar 129 531 lata peļņu 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!