Foto: LETA

Pašreizējais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Kažociņš ir gandarīts par savlaicīgu SAB direktora amata kandidāta nominēšanu, pavēstīja SAB preses sekretāre Baiba Rāta-Saliņa.

Kažociņš atgādina, ka nākamā SAB direktora izvirzīšana, vērtēšana un apstiprināšana amatā ir Nacionālās drošības padomes un Saeimas kompetence. Tomēr SAB direktors pauž gandarījumu par savlaicīgu kandidāta nominēšanu, kas dos iespēju Saeimas deputātiem iepriekš tikties ar kandidātu un izdarīt argumentētu izvēli.

"Savlaicīga jaunā direktora apstiprināšana ir būtiska, lai dotu iespēju bez steigas un profesionāli nodot lietas, tādējādi nodrošinot nepārtrauktu un veiksmīgu SAB darbību direktoru nomaiņas periodā," uzskata Kažociņš.

Jau ziņots, ka Nacionālās drošības padome pagājušā piektdienā nolēma SAB direktora amatam virzīt Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieku, bijušo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti. Par SAB direktora apstiprināšanu būs jālemj Saeimai.

Pašreizējais SAB direktors Jānis Kažociņš biroju vada kopš 2003.gada 2.maija. Augstajā amatā viņš tika apstiprināts divus termiņus pēc kārtas. Šā gada 2.maijā Kažociņam beigsies pilnvaru termiņš, bet trešo reizi viņš uz šo amatu nolēmis nekandidēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!