Foto: LETA

Nākamajam Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājam jābūt politiski neitrālam, drīzāk ar diplomāta nevis politiķa pieredzi, portālam "Delfi" komentējot tieslietu ministra Jāņa Bordāna izteikumus par jaunā vadītāja nākšanu no politiskas vides, norāda SAB vadītājs Jānis Kažociņš.

"Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš nešaubīgi uzskata, ka nākamajam SAB direktoram jābūt politiski neitrālam," SAB vadītāja viedokli portālam "Delfi" pauda biroja pārstāve Baiba Rāta-Saliņa.

Vienlaikus SAB direktoram ir ļoti nepieciešama izpratne par politiskajiem procesiem pašā Latvijā, bet jo sevišķi starptautiskajiem politiskajiem procesiem, kas skar Latvijas intereses. Tādēļ, runājot par nākamā SAB direktora politisko pieredzi, "drīzāk jādomā par diplomātiskā darba pieredzi, nevis saistību ar politiskajām partijām", uzskata Kažociņš.

Jau vēstīts, ka Bordāns, trešdien Latvijas Radio atbildot uz žurnālistu jautājumiem, sacīja, ka jaunajam SAB vadītājam nebūtu jānāk no specdienestu vides, bet gan jābūt ar politisku skatījumu. Ministrs uzsvēra, ka katra kandidatūra būtu jāvērtē individuāli, taču viņš nedomā, ka politiskā pieredze mestu uz kandidātu kādu ēnu.

Līdzšinējais SAB šefs Kažociņš šajā amatā ir jau otro termiņu un, lai gan likums ļauj viņam amatu ieņemt arī trešo termiņu, viņš paziņojis, ka uz trešo termiņu nekandidēs un nākamā gada maija sākumā SAB direktora amatu atstās. Viņš mudinājis pārāk neatlikt nākamā kandidāta meklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!