Teroristiskā organizācija "Islāma valsts" uz Eiropu ceļojošos bēgļus uztver kā nodevējus, kas bēg no teroristu iedomātās "ideālās valsts", pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Kažociņš.

Sarunā ar raidījumu Kažociņš skaidroja, ka, teroristisko organizāciju dēvējot par "Islāma valsti", tiek neapzināti pausts atbalsts teroristiem. Kažociņš uzsvēra, ka šī teroristiskās organizācijas nosaukums ir "Daesh" un tā "nav nekāda valsts".

Drošības eksperts neizslēdza iespējamību, ka Latvija nejauši var nonākt "Daessh" teroristu redzeslokā, taču uzsvēra Latvijas drošības dienestu profesionalitāti. "Šobrīd terorisma draudi ir zemi, bet tas var ļoti pēkšņi mainīties. Pēkšņi varam nejauši nonākt "Daesh" vai kāda cita grupējuma redzeslokā. Tādā gadījumā būs svarīgi, kā esam plānojuši savu aizsardzību," sacīja Kažociņš.

Tāpat Kažociņš intervijā atzina, ka Latvijas drošības dienesti ir ļoti mazi, bet strādā profesionāli. Tāpat eksperts skaidroja, ka Latvija cieši sadarbojas gan ar Eiropas Savienības (ES), gan cietiem drošības dienestiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!