Uzņēmuma "Ķeizarmežs" direktors Aivars Trops neizprot Sabiedrības par atklātību "Delna" mēģinājumu kavēt valsts aģentūras "Jaunatnes interešu izglītības un sporta centrs" izveidi Saulesdārzā, informēja Trops.
"Projekta īstenošanā cilvēki ir gatavi investēt lielas naudas summas, līdz pat deviņiem miljoniem latu! Valsts projekta realizācijā varētu piedalīties ar aptuveni diviem miljoniem latu," stāstīja Trops, paužot neizpratni par "Delnas" un "Mežaparka attīstības biedrības" rīcību.

Viņš arī apstiprināja, ka Saulesdārza teritorijā ir iecere būvēt privātmājas, "bet to mēs nolēmām tikai pēc konsultācijām ar speciālistiem, kuri teica, ka vietā, kur pašreiz ir smiltīm klāts pārpurvojies laukums, ainaviski šādas celtnes iederētos".

Jāatgādina, ka "Delna" un "Mežaparka attīstības biedrība" pirmdien aicināja aizejošo valdību un Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) nepieņemt nevienu lēmumu "Saulesdārza" apsaimniekošanas jautājumā un atstāt tos jaunās valdības izskatīšanai.

"Jau pirms vairāk nekā pusgada viņi kritizēja mūsu izveidoto koncepciju šīs teritorijas tālākai attīstībai, bet kopš tā laika viņi tā arī neko citu nav spējuši ieteikt," bilda Trops.

Viņš arī pauda, ka neesot saņemts neviens piedāvājums no šīm organizācijām, kas aicinātu sadarboties vai piedāvātu kādus savus projektus šīs teritorijas attīstībai. Mēs esam gatavi uz šādu sadarbību, tāpēc vēlamies arī ar šim iestādēm par šiem jautājumiem diskutēt.

Par absurdu Trops nosauca "Mežaparka attīstības biedrības" teikto, ka valsts aģentūras nolikumā paustais liek saprast, ka Saulesdārzā pārsvarā tiks attīstīts profesionālais sports. "Kā var vispār kaut ko tādu atdalīt? Profesionālais sports ir cieši saistīts kā ar tautas sportu, tā arī ar amatieru sportu. Visas šīs lietas pastāv un attīstās līdzās, un ar tām visām nēs arī nodarbosimies," sacīja Trops.

"Mežaparka attīstības biedrības" pārstāve Kristīne Āboliņa iepriekš pauda sašutumu par to, ka teritoriju plānots radikāli pārveidot, piemēram, izbūvēt BMX trasi, daudzus jaunus sporta laukumus, kā arī jaunu sporta centru, bet nav domāts par to, kur bērni varēs nodarboties ar vides izglītību.

Savukārt "Delnas" valdes priekšsēdētāja Inese Voika sacīja, ka sarunās ar Latvijas Futbola federācijas prezidentu Gunti Indriksonu skaidri pausts tas, ka Saulesdārza teritorijā plānots izbūvēt vairākas privātmājas, kompensējot līdzekļus, kurus izlietojis "Ķeizarmežs", izveidojot tajā kvalitatīvus sporta laukumus.

Tāpat jau ziņots, ka šā gada aprīlī valdība nolēma no privatizējamo objektu saraksta svītrot Saulesdārzu, pret kura privatizāciju iestājās sabiedriskās organizācijas, Rīgas dome un izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns.

Valdība 15.oktobrī akceptēja valsts aģentūras "Jaunatnes interešu izglītības un sporta centrs" izveidi. Plānots, ka centrs nodarbosies ar jaunatnes sporta un interešu izglītības programmu īstenošanu Saulesdārza teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!