Foto: Reuters/Scanpix

Neskatoties uz deputāta Olafa Klūdziņa (JKP) aicinājumu sēdes darba kārtībā ietvert jautājumu par azartspēļu aizliegšanu novada teritorijā, Ķekavas dome par to šodien vēl nelēma.

Klūdziņš savu ierosinājumu pamatoja ar grozījumiem Azartspēļu un izložu likumā, kas ļaujot pašvaldībām lemt par pilnīgu azartspēļu aizliegšanu pašvaldības teritorijā.

Pašvaldības darbinieki paskaidroja, ka lēmuma pieņemšanai nav sagatavota nepieciešamā informācija par novadā esošajām azartspēļu vietām, par ieņēmumiem no šīs uzņēmējdarbības un cita informācija.

Pašvaldības juridiskā atbalsta vadītājs Jānis Zvaigzne skaidroja, ka pašvaldība ir tiesīga lemt par azartspēļu rīkošanas aizliegšanu konkrētās teritorijās, bet attiecībā uz jau esošajām spēļu zālēm ir nepieciešams motivēts lēmums ar konkrētu pamatojumu. Turklāt esot jāparedz, ka esošie azartspēļu organizētāji ir tiesīgi turpināt savu darbību vēl piecus gadus.

Zvaizgne norādīja, ka Klūdziņa ierosinājums ir pretrunā ar Azartspēļu un izložu likumu un sagaidāms, ka novadā esošās spēļu zāles īpašnieks tiesāsies un uzvarēs tiesā.

Deputāti diskusiju laikā apmainījās ar dažādiem pārmetumiem, vainojot viens otru priekšvēlēšanu retorikā, nenosauktu sponsoru interešu aizstāvēšanā un atminējās viens otra pausto visa šī domes sasaukuma laikā.

Pēc diskusijām deputātu vairākums nobalsoja pret šī jautājuma iekļaušanas domes sēdes darba kārtībā.

Domes sēdē izskanēja informācija, ka jautājums par azartspēļu ierobežošanu novada teritorijā tiks skatīts komiteju sēdēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!