Foto: LETA

SIA "LBS-konsultants" veiktajā Tehniskās apsekošanas atzinumā par Ķekavas pašvaldības ēku Gaismas ielā 19/9, secināts, ka namā esošā Būvvaldes arhīva grīdas pārsegums ir pārslogots, taču Ķekavas novada pašvaldība bažas noraida, uzsverot, ka šo apsekojumu nav pasūtījusi, tādēļ tā objektivitāte un kvalitāte esot apšaubāma

Ķekavas novada domes deputāts Juris Jerums pastāstīja, ka Latvijas būvinženieru savienības SIA "LBS-konsultants" un būvinženiera Sergeja Meierovica veiktais Tehniskās apsekošanas atzinums, liecinot, ka tajā esošā Būvvaldes arhīva grīdas pārsegums ir pārslogots vismaz 1,5 reizes, kas ilgākā laika periodā izraisot pārseguma konstrukciju nogurumu, un tādēļ varot notikt progresīvs sabrukums.

Savukārt Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vineta Bērziņa skaidro, ka ar "LBS-konsultants" pašvaldība nekad nav slēgusi līgumu par arhīva telpu apsekošanu. Tāpat tai neesot zināms patiesais pasūtītājs, tādēļ "pašvaldībai ir pamatotas aizdomas par tehniskā apsekojuma objektivitāti, kvalitāti un atbilstību normatīvo aktu prasībām. Šis tehniskā apsekojuma atzinums nav oficiāli iesniegts pašvaldībā."

"Būvvaldes arhīva jautājums ir pašvaldības un domes vadības dienas kārtībā, un šobrīd tiek apzināti neatkarīgi tehniskie apsekotāji, kuri strādātu pēc pašvaldības darba uzdevuma, lai, balstoties uz objektīviem apsekojuma rezultātiem, varētu pieņemt šajā situācijā atbilstošāko lēmumu," pašreizējo situāciju skaidroja Bērziņa.

Ķekavas novada būvvaldes vadītāja Inese Aizstrauta portālam "Delfi" norādīja, ka jau trīs reizes iesniegusi dienesta ziņojumus par situāciju Būvvaldes arhīvā, taču uz tiem pašvaldības vadība nav reaģējusi. Viņa apstiprināja, ka pasūtījums par apsekošanu sagatavots "uz Būvvaldes veidlapas".

Saskaņā ar Jeruma pausto, Aizstrauta "LBS-konsultants" atzinumu pieminējusi 28.maija domes sēdē, pēc kuras viņš sagatavojis pieprasījumu to izsniegt.

Ēka Gaismas ielā 19/9 celta pagājušā gadsimta sešdesmitajos, septiņdesmitajos gados, lai tajā izvietotu kopmītnes. ''Šobrīd ēkā atrodas Ķekavas novada pašvaldības Centrālā administrācija, Reģionālā pašvaldības policija, pārtikas veikals, kā arī ēkas augšējos trīs stāvos - kopmītnes ar iedzīvotājiem, tostarp bērniem,'' informēja Jerums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!