Foto: LETA

Ķekavas novada domes deputāti pirmdien ārkārtas sēdē nobalsoja par piektdien aizturētā domes priekšsēdētājas pirmā vietnieka Aigara Vītola (LZS) atstādināšanu no amata pēc viņa paša vēlēšanās, noskaidroja aģentūra LETA.

Jau ziņots, ka Vītolu un kādu fizisku personu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piektdien aizturēja par iespējamu kukuļošanu saistībā ar būvdarbu veikšanu.

Lai gan Vītols noraida aizdomas kukuļošanā, svētdien viņš paziņoja, ka līdz apstākļu noskaidrošanai viņš atkāpsies no vietnieka amata. Lēmuma pieņemšanai pirmdien tika sasaukta domes ārkārtas sēde.

Kā ziņots, Ķekavas domes opozīcija plāno rosināt arī Ķekavas novada domes priekšsēdētājas Viktorijas Baires atstādināšanu, pastāstīja Ķekavas domes deputāts Neils Kalniņš.

Lai sasauktu sēdi, kopumā nepieciešami vismaz sešu deputātu paraksti, un, pēc Kalniņa teiktā, pieciem opozicionāriem varētu pievienoties arī koalīcijas deputāts Juris Žilko (apvienība "Vienotība", "Latvijas attīstībai", "Izaugsme").

Pats Žilko apstiprināja, ka šādu ieceri apsver, taču negrib pieņemt pārsteidzīgus lēmumus, jo sākotnēji jālemj par Vītola atstādināšanu. "Jautājumu ir ļoti daudz un situācija tiešām nav viennozīmīga," sacīja Žilko, norādot, ka deputāti kopā vēl nav sanākuši, lai konkrēti kaut ko lemtu par Baires atstādināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!