Foto: LETA

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire (JKP), papildinot savu komandu, radījusi divas jaunas darba vietas un to uzturēšana gadā izmaksās gandrīz 35 000 eiro, informēja domē.

Baire skaidroja, ka atbilstoši pašvaldības nolikumam domes priekšsēdētājam ir tiesības veidot savu komandu, "pieaicinot sev uzticamus un profesionālus cilvēkus strādāt domes priekšsēdētāja birojā, lai sniegtu atbalstu domes vadībai ideju un darbu efektīvākai īstenošanai." Līdz ar to priekšsēdētāja pieņēmusi darbā preses sekretāru un padomnieku.

Viens no iemesliem, kādēļ deputāte startējusi pašvaldības vēlēšanās esot bijusi neapmierinātība ar pašvaldības darbu. "Es nesaredzēju sistemātisku pieeju jautājumu risināšanai, skaidrus kritērijus darbu veikšanai un kvalitātes vadības esamību. Un, ja man ir jāizvēlas - vai ieviest izmaiņas lēni vai ātri, tad es izvēlos tās ieviest maksimāli īsā termiņā, tādēļ ir nepieciešama uzticama un profesionāla komanda, kas piedalīsies šo pārmaiņu vadībā un ieviešanā," komentēja Baire.

Viņa arī skaidroja, ka savas komandas sastāvu izvēlējusies pati, neizsludinot amata konkursus. "Mans padomnieks ir cilvēks ar lielu pieredzi uzņēmuma vadīšanā, un viņa spēja domāt citādāk ir viņa priekšrocība, jo tieši to es vēlos ieviest pašvaldības darbā - spēju strādāt efektīvi un ekonomiski un galvenais - vēlos ieviest uz klientu vērstu domāšanas veidu," pamatoja priekšsēde.

Par Baires padomnieks iecelts Andris Volanskis, JKP biedrs, kurš startējot vēlēšanās domes sastāvā iekļauts netika, un viņa mēnešalga, pirms nodokļu nomaksas, ir 1874 eiro, bet par priekšsēdes preses sekretāri izvēlēta Baiba Goba, kura saņem 475 eiro. Gadā tas veido 34 978 eiro lielu summu, ieskaitot darba devēja sociālo nodokļu nomaksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!