Foto: PantherMedia/Scanpix

Ceturtdien Ķekavas novada pašvaldības deputāti noraidījuši deputāta Jura Jeruma priekšlikumu nekavējoties atslogot Būvvaldes arhīva pārsegumu, kas, saskaņā ar "LBS-konsultants" veikto tehnisko apsekojumu, ir bīstami pārslogots.

"Ironiski, ka pulksten 17:00 sasaukta cita domes sēde, kas notiks telpās tieši zem pārslogotā arhīva," portālam "Delfi" pastāstīja Jerums. Priekšlikuma noraidīšanas faktu apstiprināja arī Ķekavas Būvvaldes vadītāja Inese Aizstrauta, kura piedalījusies domes sēdē.

Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vineta Bērziņa gan uzsvēra, ka sanāksme nenotika zem arhīva esošā telpā. "Diemžēl jāatzīst, ka šo būvvaldes jautājumu opozīcijas deputāts ar mediju starpniecību, iespējams, apzināti cenšas raisīt nepamatotu paniku darbinieku un iedzīvotāju vidū. Tāpat, mēģinot šo jautājumu risināt sasteigti, šajā situācijā dome no opozīcijas deputātu puses, iespējams, tiek mudināta pieņemt nepārdomātu lēmumu."

Viņa skaidroja, ka deputāta priekšlikums noraidīts, jo tā mērķis neesot bijis samazināt slodzi, bet gan pilnībā atbrīvot telpas: "Runājot par deputāta Jura Jeruma priekšlikumu par to, ka "nekavējoties atslogot vismaz 1,5 reizes pārslogoto Būvvaldes arhīva grīdas pārsegumu", tas tika noraidīts, jo priekšlikuma būtība bija nevis samazināt slodzi arhīva telpās, bet gan nekavējoties pilnībā evakuēt būvvaldi uz citām telpām, ko šobrīd tehniski nav iespējams izdarīt, līdz ar to nevarētu tikt izpildīts šāds domes lēmums. Būvvaldes telpu jautājumu risināšana ir nodota izpilddirektora pārziņā.''

"LBS-Konsultants" tehniskais atzinums sniegts pēc Aizstrautas pasūtījuma, norādīja Bērziņa . Viņa uzsvēra, ka šobrīd noritot neatkarīga telpu apsekotāja izvēles process. "Jau maija vidū ir veikti darbi, lai atslogotu otro stāvu, un rastas būvvaldei papildu telpas – proti, pašvaldības arhīvs no ēkas, Gaismas ielā 19/9., 2.stāva pārvietots uz pagrabstāvu," informēja Bērziņa.

Jau vēstīts, ka SIA "LBS-konsultants" veiktajā Tehniskās apsekošanas atzinumā, secināts, ka Ķekavas pašvaldības ēkā Gaismas ielā 19/9 esošā Būvvaldes arhīva grīdas pārsegums ir pārslogots. Tiesa gan Ķekavas novada pašvaldība bažas noraidīja, uzsverot, ka šo apsekojumu nav pasūtījusi, tādēļ tā objektivitāte un kvalitāte esot apšaubāma.

"LBS-konsultanta" un būvinženiera Sergeja Meierovica veiktais Tehniskās apsekošanas atzinums, liecinot, ka tajā esošā Būvvaldes arhīva grīdas pārsegums ir pārslogots vismaz 1,5 reizes, kas ilgākā laika periodā izraisot pārseguma konstrukciju nogurumu, un tādēļ varot notikt progresīvs sabrukums.

"Būvvaldes arhīva jautājums ir pašvaldības un domes vadības dienas kārtībā, un šobrīd tiek apzināti neatkarīgi tehniskie apsekotāji, kuri strādātu pēc pašvaldības darba uzdevuma, lai, balstoties uz objektīviem apsekojuma rezultātiem, varētu pieņemt šajā situācijā atbilstošāko lēmumu," iepriekš situāciju skaidroja Bērziņa, piebilstot, ka tehnisko atzinumu neviens oficiāli pašvaldībā nav iesniedzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!