Foto: LETA
Ķemeru nacionālā parka meža un purva ugunsgrēka dzēšanā patlaban helikoptera iesaistīšana nav nepieciešama, informēja Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Piektdienas vakarā ugunsgrēks ir ierobežots. Kopējā degšanas platība ir 9,6 hektāri. Patlaban degšana nav ar atklātu liesmu, bet vairāk ir gruzdēšana.

Uz vietas dzēšanu koordinē Valsts mežu dienests, kā arī strādā vairākas Valsts ugunsdzēsības un glābšana dienesta brigādes un arī Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) speciālisti. Ugunsgrēka likvidēšanā tiek izmantoti rokas rīki un specializētā tehnika.

"Vēja ātrums notikuma vietā ir ciešams, cerams, ka tas spēkā nepieņemsies," piebilda Jaunķiķis.

Viņš arī informēja, ka VMD sociālajos tīklos nav izplatījis aicinājumus pulcēties brīvprātīgajiem ugunsgrēka dzēšanai. "Tam nav vajadzības, jo dienesti paši tiek galā," norādīja VMD pārstāvis.

Savukārt DAP lūdz pagaidām šo un arī citus dabas tūrisma objektus Kaņiera ezera apkārtnē neapmeklēt, lai neapdraudētu savu veselību un netraucētu atbildīgo dienestu darbu.

DAP atgādina - tā kā šī ir nacionālā parka teritorija, tad arī izmantot bezpilota lidaparātus jeb dronus, šajā vietā ir aizliegts.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks Ķemeru nacionālajā parkā netālu no Kaņiera ezera izcēlies piektdien pēcpusdienā. Sākotnēji dzēšanā tika iesaistīts arī helikopters.

Ugunsgrēks izcēlies netālu no tūristu iecienītā Kaņiera pilskalna takas.

Karstajā un sausajā laikā mežos ir ārkārtīgi liela ugunsbīstamība, tādēļ ikvienu aicina ievērot vislielāko piesardzību, lai nejaušas vieglprātības vai neuzmanība neizraisītu nenovēršamas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!