Foto: 24/7

Otrā Ķemeru sanatorijas īpašumu izsole plānota 12.decembrī, portālu “Delfi” informēja par maksātnespējīgu atzītā sanatorijas privatizētāja "Ominasis Latvia" maksātnespējas administrators Ainārs Kreics. Viņš izsoli plāno izsludināt šonedēļ.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā sanatorijas izsole, kas bija plānota 24.septembrī, nenotika, jo tai nebija pieteicis neviens pretendents. Viens no potenciālajiem pircējiem - Jūrmalas pilsētas dome - paziņoja, ka nepiedalīsies sanatorijas izsolē, jo Finanšu ministrijas izvirzītie nepamatotie nosacījumi faktiski liedza pašvaldībai iespēju saņemt aizņēmumu sanatorijas iegādei.

Par maksātnespējīgu atzītā sanatorijas privatizētāja "Ominasis Latvia" maksātnespējas administrators Ainārs Kreics portālam "Delfi" sacīja, ka tagad piedāvās nodrošinātajiem kreditoriem - Privatizācijas aģentūrai (PA) un SIA "Arhiidea" iegādāties kompleksu par par izsoles sākuma cenu - ap 4 miljoniem latu. Abiem kreditoriem atbilde būs jāsniedz divu nedēļu laikā. Ja viņi īpašumu pirkt nevēlēsies, tad administrators rīkos jaunu izsoli.

Kaut arī iepriekš izskanējis, ka izsole varētu notikt ar lejupejošu soli, tomēr, administrators pieņēmis lēmumu rīkot izsoli ar augšupejošu soli, tādējādi respektējot nodrošināto kreditori viedokli un intereses.

Maksātnespējas likums situācijā, kad manta ir ieķīlāta, pieļauj otrās izsoles rīkošanu ar augšupejošu soli, tādējādi administratora lēmums dos iespēju apmierināt pēc iespējas lielāku kreditoru prasījumu apjomu pēc izsoles.

Kreics informē, ka otrās izsoles sākumcena noteikta 75 % apmērā no pirmās izsoles sākumcenas jeb 2 929 425 lati. Cena daļēji tiek aplikta ar PVN.

Gatavojoties otrajai izsolei, Kreics ir ticies ar vairākiem potenciālajiem investoriem, kuri ir izrādījuši interesi piedalīties izsolē, tādēļ, maksātnespējas administrators pauž cerību, ka otrā izsole būs rezultatīva un kultūrvēsturiskās ēkas iegūs jaunu un godprātīgu saimnieku, kurš būs gatavs pabeigt atjaunošanas darbus, ļaujot kūrortam atdzimt ar jaunu elpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!