Pusotru mēnesi pēc tam, kad ciparu televīzijas projekta īstenotājs Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs (DLRTC) šķīrējtiesā vērsās ar prasību lauzt līgumu ar Lielbritānijā reģistrēto uzņēmumu "Kempmayer Media Limited" (KML), pretprasību tiesā iesniegusi otra līgumslēdzēja puse, sestdien raksta "Diena".
DLRTC ģenerāldirektore Inga Jansone "Dienai" apliecinājusi, ka KML patiešām vērsies Stokholmas Starptautiskās tirdzniecības palātas šķīrējtiesā, taču no sīkākiem komentāriem viņa atteikusies.

Laikraksta rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka konkrētu prasības summu KML nav norādījis. Pretprasību sagatavojis advokātu birojs "White&Case", kas valsts tiesvedībā ar "Lattelekom" ārvalstu īpašnieku "Tilts Communications" pārstāv Latvijas pretinieku pusi. "White&Case" šovasar arī deva atzinumu, ka KML direktors Antonijs Flenegans bija tiesīgs parakstīt līgumu ar DLRTC.

"Diena" atgādina, ka pērnā gada novembrī DLRTC un KML parakstīja vismaz 30 miljonus latu vērtu līgumu par digitālās televīzijas ieviešanu Latvijā. Atklājoties aizvien jauniem faktiem par sākotnēji slepenībā turētā līguma neizdevīgumu Latvijas pusei un nomainoties DLRTC vadībai, centrs augusta beigās vērsās Stokholmas šķīrējtiesā ar prasību atzīt līgumu par spēkā neesošu kopš tā noslēgšanas brīža. KML sākotnēji bija mēnesis laika, lai sniegtu atbildi tiesai, taču pēc uzņēmuma lūguma termiņš tika pagarināts, un tagad šķīrējtiesā iesniegta pretprasība.

"Diena" arī piebilst, ka KML patiesie īpašnieki nav zināmi, bet kopš līguma slēgšanas firmai un tās Latvijas meitasuzņēmumam pārskaitīti aptuveni četri miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!