Foto: LETA

Sestdien, 30. aprīlī, Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns (NA/LRA) nodevis Rīgas solidaritātes un atbalsta sūtījumu Kijivas mēram Vitālijam Kličko, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

Paredzēts, ka autobusi un humānā palīdzība nonāks tajās Kijivas apgabala apdzīvotajās vietās, kas visvairāk cietušas Krievijas uzbrukuma rezultātā.

Kličko, saņemot rīdzinieku sūtījumu, uzsvēra, ka ir pateicīgs latviešu draugiem, Rīgas domei, kas atbalstījusi Kijivu, nododot tai 11 mūsdienīgus autobusus, kā arī humāno palīdzību. "Šobrīd tas mums ir ļoti svarīgi," viņš teica.

Savukārt Smiltēns Kličko pastāstījis par lielo rīdzinieku atsaucību, trijās dienās piepildot autobusus ar atbalsta veltēm.

Kā simbolisku dāvanu, kas raksturo pilsētnieku atbalstu, Rīgas vicemērs nodeva Kijivas mēram kāda sešgadīga rīdzinieka atnesto krājkasīti. Atnesot savu dāvanu, mazais Ukrainas atbalstītājs teicis, kas šis ir viņa ieguldījums, lai Ukrainā vairs nemirtu bērni.

Kā ziņots, Rīgas dome 19. aprīlī lēma par 11 sabiedriskā transporta satiksmes autobusu dāvināšanu Kijivai.

No 20. līdz 22. aprīlim Rīgas iedzīvotāji bija aicināti ziedot Kijivas iedzīvotājiem pārtikas un higiēnas preces, kā arī barību dzīvniekiem. Kopā tika saziedotas 50 tonnas preču.

"Rīgas satiksmes" šoferu vadītie autobusi ar humāno palīdzību ceļā no Rīgas uz Kijivu devās 26. aprīlī, un 27. aprīļa vakarā sasniedza Polijas un Ukrainas robežu, kur tie tika nodoti Kijivas sabiedriskā transporta uzņēmuma pārstāvjiem.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Tomēr līdz šim Krievijas spēki nav spējuši ieņemt ne galvaspilsētu Kijivu, ne kādu citu no lielākajām Ukrainas pilsētām.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!