Foto: AFI
Jau no nākamā gada pedagoģisko darbu pirmsskolā plānots apmaksāt no četru, nevis piecu gadu vecuma, kā tas ir šobrīd, laikrakstu "Diena" informējis izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis (ZRP).

Viņš uzskata, ka nepieciešams izlīdzināt atšķirības bērnu sagatavotībā, un tas esot viens no viņa piedāvāto pirmsskolas izglītības reformu mērķiem – skolas gaitu sākšana no līdzīgām starta pozīcijām.

Ķīlis norādījis, ka valsts līmenī to iespējams panākt, uzsākot "pedagoģisku, izglītojošu" darbu visā pirmsskolā no 1,5 gada vecuma. Pirmais solis varētu būt gaidāms nākamgad, kad valsts varētu sākt apmaksāt pedagoģisko darbu pirmsskolā plānots apmaksāt no četru, nevis piecu gadu vecuma.

"Vidējā termiņā – uzsākot sistemātisku pedagoģisku, izglītojošu darbu visā pirmsskolā, sākot no 1,5 gada vecuma, bet līdz 2014. gadam – ar valsts finansējumu vismaz no 3–4 gadiem, kas ir reālistiski," stāstījis Ķīlis, piebilzdams, ka finansējumu pedagogu atalgošanai darbam ar bērniem no četru gadu vecuma varētu rast jau 2013. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!