Foto: LETA
Pēc izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa tikšanās ar ārstējošo ārstu Andreju Ērgli pieņemts lēmums ministram nekavējoties norīkot sirds operāciju, portālam "Delfi" apstiprināja ministra padomnieks Reinis Tukišs.

Līdz ceturtdienas vakaram nekādi sīkāki komentāri netiks sniegti, piebilda ministra pārstāvis.

Jau ziņots, ka Ķīlis veselības problēmu dēļ nav bijis darbā jau vairāk nekā divas nedēļas. Slimības dēļ ministrs netikās ar augstskolu pārstāvjiem, lai pārrunātu plānoto finansējuma pārdali kvalitatīvākajām studiju programmām. Šīs sarunas gan notika, bet tajās piedalījās citi Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.

Pagājušajā nedēļā Ķīlim Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā pārbaudīja sirds un galvas asinsvadus, bet šonedēļ vēl papildu pārbaudes.

Ķīlis dzimis Rīgā 1968.gadā, viņš ir precējies, trīs bērnu tēvs. 1986.gadā ar sudraba medaļu pabeidzis Valkas 1.vidusskolu. 1991.gadā ar izcilību pabeidzis Latvijas Universitātes (LU) Filozofijas nodaļu. 1995.gadā ieguvis maģistra grādu ar izcilību Kembridžas universitātē Apvienotajā Karalistē un 1999.gadā ieguvis doktora grādu Kembridžas universitātē sociālajā antropoloģijā.

Viņš ir viens no sociālās antropoloģijas pamatlicējiem Latvijā un Latvijas antropologu biedrības dibinātājiem, liecina LETA arhīva dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!