Foto: LETA

Demisionējušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis nav saņēmis piedāvājumus pievienoties kādam politiskajam spēkam un neplānojot to darīt.

Kā sacīja Ķīlis, pagaidām viņš atturoties domāt par to, ka kaut ko tādu varētu darīt. Saistībā ar viņa iesaistīšanos Reformu partijā savas domas Ķīlis nav mainījis, kamēr tā skaidri nepozicionēsies kā liberāla partija, viņš tajā stāties neplānojot.

Ķīlis atzīst, ka viņa veselības stāvoklis ir krietni uzlabojies un sācis strādāt Rīgas ekonomikas augstskolā (SSE Riga). "Viss notiek. Es jūtos labi, un mani dakteri ir priecīgi, ka es esmu mainījis darbu. Veselība man ir uzlabojusies," atklāj bijušais ministrs.

Viņam augstskolā tagad būšot citi pienākumi - vairāk lasīt lekcijas un vairāk nodarboties ar stratēģiskiem jautājumiem. Savukārt saistībā ar ieceri attīstīt domnīcu, kas piedāvā risinājumus galvenokārt izglītībā un ekonomikā, kā arī citās jomās, viņš apsvērs, vai ir jauda to īstenot. Ķīlis gan akcentē, ka tas ir jautājums par kuru viņš nav aizmirsis un paturēs to savā redzeslokā.

Jau ziņots, ka Ķīlis piekritis būt par sava pēcteča Vjačeslava Dombrovska (RP) ārštata padomnieku izglītības reformu jautājumos, pastāstīja Ķīlis. Viņš tikās ar ministru un izrunājuši jautājumu par to, ko tāds padomnieka statuss nozīmē un kāda rakstura padomus varētu sniegt.

"Tā visa rezultātā es piekritu būt par padomnieku izglītības reformu jautājumos, pamatā koncentrējoties uz vispārējo izglītību un reformām tajā. Tas nozīmē visu, sākot no bērnudārziem līdz pat vidusskolu, ģimnāziju pēdējiem gadiem un arī jautājumos par izglītības stratēģiju," sacīja Ķīlis, raksturojot savu ārštata padomnieka darbu.

Kā ziņots, Ķīlis 30.aprīlī premjeram iesniedza demisijas rakstu, par savu atkāpšanās, iemeslu minot veselības problēmas. Viņa vietā Saeima 2.maijā izglītības un zinātnes ministra amatā apstiprināja Dombrovski.

Ķīlis izglītības un zinātnes ministra amatā bija kopš 2011.gada 25.oktobra un bija Reformu partijas virzīts ministrs, tomēr līdz šim viņš nav kļuvis par partijas biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!