Foto: LETA
Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, kurš otrdien izpelnījās Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V)kritiku par pašreizējo procesu kavēšanu augstākās izglītības un zinātnes nozarē, premjeram pārmet „pierādāmi nepatiesu faktu izplatīšanu”, portālu „Delfi” informēja ministra padomnieks Reinis Tukišs.
Jau vēstīts, ka premjerministrs
Valdis Dombrovskis
(V) uzskata, ka
pie pašreizējo procesu kavēšanās augstākās izglītības un zinātnes nozarē vainojams ir izglītības un zinātnes ministrs Ķīlis.

Savukārt Ķīlis uzskata, ka publiskajos izteikumos Dombrovskis otrdien kritizējis ministru, sakot, ka viņam nav saprotama  ministra kavēšanās ar svarīgu procesu virzību, piemēram, augstskolu akreditēšanas komisijas izveidi. Ministru prezidents paudis - lai gan komisijas pārstāvji ir nosaukti, ministrs joprojām kavējas ar komisijas sastāva apstiprināšanu.

Ķīļa padomnieks norādīja: Dombrovskis savos izteikumos pauž pierādāmi nepatiesus faktus, jo no partijas „Vienotība" pārziņā esošās Veselības ministrijas informācija par deleģēto pārstāvi Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) joprojām nav saņemta, līdz ar to izglītības un zinātnes ministrs nevar apstiprināt Studiju akreditācijas komisijas personālsastāvu.

Savukārt Kultūras ministrijas sākotnēji deleģētais pārstāvis neatbilda Ministru kabineta (MK) noteikumos izvirzītajām komisijas sastāva prasībām, tādēļ IZM Kultūras ministrijai deleģējumu lūdza atkārtoti.

Atbilstošu Kultūras ministrijas deleģējumu IZM saņēma tikai šā gada 21.novembrī.

Jau vēstīts, ka pēc tikšanās ar Augstākās izglītības padomes (AIP) pārstāvjiem Dombrovskis  žurnālistiem atzina, ka viņam nav saprotama ministra kavēšanās ar svarīgu procesu virzību, piemēram, augstskolu akreditēšanas komisijas izveidi - lai gan komisijas pārstāvji ir nosaukti, ministrs joprojām kavējas ar komisijas sastāva apstiprināšanu.

Tāpat viņš ir neapmierināts, ka publiskajā telpā vairāk ir skaļu izteikumu, bet nav reālas darbības. "Nenotiek ne dialogs ar nozari, ne arī ar koalīciju," neapmierinātību pauda valdības vadītājs.

Ņemot vērā, ka ministrs bieži slimo, premjers pauda cerību, ka Ķīlis tomēr sasparošoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!