Foto: LETA
Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, ceturtdien tiekoties ar Latvijas Universitātes studentu pašpārvaldes pārstāvjiem, aicināja studentus aktīvi iesaistīties izglītības reformu īstenošanā, portālu "Delfi" informēja ministra pārstāvji.

Tikšanās notika pēc ministra iniciatīvas, lai klātienē pārrunātu jautājumus, kas minēti LU Studentu pašpārvaldes pirmdien izplatītajā atklātajā vēstulē.

Sarunā Ķīlis un studentu pārstāvji abpusēji atzina, ka augstākās izglītības sistēmā nepieciešamas būtiskas pārmaiņas, kas veicinātu studiju kvalitāti, resursu efektīvu izmantošanu un zināšanu vadību.

Ķīlis norādījis, ka ir izstrādājis nopietnu konceptuālu pārmaiņu piedāvājumu. Taču, lai pieņemtu izsvērtu un pragmatisku lēmumu par finansēšanas modeļa maiņu, ļoti svarīgs ir salīdzinājums ar citām alternatīvām. Valdības deklarācijā noteikts, ka tiks izstrādāts jauns finansēšanas modelis, taču šis jautājums ir atvērts citiem konstruktīviem, argumentētiem un faktos balstītiem piedāvājumiem, informē ministra pārstāvji.

Ministrs lūdzis studentiem piedāvāt savu redzējumu, kā īstenot pārmaiņas. "Tieši detalizēti aprēķini, risku analīze un dialogā panākts vienots sabiedrības viedoklis būs par pamatu jauna finansēšanas modeļa izvēlei," teikts paziņojumā presei.

Sarunā klātesošie vienojās, ka pārmaiņas veicamas, abām pusēm iesaistoties ciešā dialogā, un studentu viedoklim būs ļoti būtiska nozīme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!