Foto: LETA
Jaunais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, kurš iecerējis reformēt līdzšinējo izglītības sistēmu, pieļauj, ka no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) varētu aiziet tie cilvēki, kas nevēlēsies pieņemt pārmaiņas.

"Man ir svarīgi, lai cilvēki strādātu uz pārmaiņām. Ar tiem, kas pārmaiņas neuzskata par nepieciešamām, ar tiem tad būs grūtāk. Grūti man būs cilvēku pārliecināt, ja viņš uzskatīs, ka pārmaiņas nav nepieciešamas," teica Ķīlis.

Pirms stāšanās amatā viņš jau saņēmis brīdinājumu no daļas studentu par protesta akcijām, kas notiks, ja viņš īstenos iecerēto. Jaunais ministrs uzsvēra, ka lēmumu pieņemšana netiks sasteigta.

"Viens ir pilnīgi skaidrs, ka mums būs dialogs, bet vienmēr vajag paturēt prātā, ka tie nav visi studenti, kas kopumā ir vairāki desmiti tūkstoši. Bet skaidrs, ka nevarēsim nekādas reformas veikt, kamēr nebūs skaidrs, kas tas tāds ir un ko tas nozīmē," viņš norādīja.

Jau vēstīts, ka Saeima otrdien apstiprināja premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") trešo valdību. Ķīlis izglītības un zinātnes ministra amatam tika izvirzīts no Zatlera Reformu partijas, bet nav partijas biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!