Foto: LETA
Demisionējušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Kīlis nopietni pievērsīsies veselības sakārtošanai un rakstīs grāmatu par Latvijas politisko eliti.

Ķīlis intervijā LTV raidījumam "Panorāma" uzsvēra, ka tuvākos divus mēnešus veltīs veselības sakārtošanai. Tāpat viņš ir nolēmis rakstīt grāmatu par pašmāju politisko eliti.

Materiālus un piezīmes grāmatai Ķīlis esot krājis pēdējos četrus gadus.

Viņš arī uzsvēra, ka nekādu citu darba plānu viņam pagaidām nav. "Man nav sarūpēta silta vietiņa, kur paslēpties un mierīgi dzīvot," sacīja Ķīlis.

Savukārt "Twitter" Ķīlis otrdien ierakstījis: "Es nekur nepazūdu un beidzot varēšu darīt, ko labi māku - analīze un stratēģiski risinājumi. Arī idiotus tagad tiešajā ēterā tā varēšu saukt."

Jau ziņots, ka pēc pašreizējā izglītības un zinātnes ministra Ķīļa demisijas Reformu partijas izvirzītais pēctecis amatā Vjačeslavs Dombrovskis (RP) otrdien pēc tikšanās ar visām koalīcijas partneru frakcijām saņēmis atbalstu apstiprināšanai izglītības ministra amatā.

Ķīlis otrdien ir iesniedzis premjeram Valdim Dombrovskim (V) demisijas rakstu.

Premjers tos nosūtījis Valsts prezidentam un Saeimas priekšsēdētājai, vienlaikus lūdzot jautājumu par uzticības izteikšanu Vjačeslavam Dombrovskim izglītības un zinātnes ministra amatā iekļaut Saeimas sēdes darba kartībā jau ceturtdien, 2.maijā.

Vjačeslavs Dombrovskis par savām trim galvenajām prioritātēm izglītības un zinātnes ministra amatā nosaucis skolotāju motivācijas programmu - skolotāji ir pārmaiņu īstenotāji, katram skolotājam bez pārstrādāšanās jāsaņem cienīgs atalgojums, kā arī to, ka ir jāpanāk profesionālā izglītība pēc Vācijas parauga, ciešā sadarbībā ar darba tirgu un jāīsteno augstākās izglītības kvalitātes celšana sadarbībā ar memoranda partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!