Foto: LETA

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis savu grāmatu iecerējis izdot angliski ārpus Latvijas.

Viņš pastāstīja, ka tagad kārtojot visus četrus ar pus gados iegūtos materiālus. Viņam vēl esot jāsaprot, kuras personas vēl ir jāintervē vai kādi papildus materiāli par attiecīgām tēmām ir jāiegūst. "Varoņu mums ir daudz," piebilst Ķīlis.

Otrs solis esot uzrakstīt tādu kā grāmatas paraugnodaļu un ar to doties pie konkrētiem izdevējiem, kuri varētu būt par to ieinteresēti. Trešais solis esot paralēli to rakstīt un raudzīties pēc iespējas uz kādu brīdi doties prom no Latvijas, lai to pabeigtu, stāsta Ķīlis.

Ķīlis grāmatu iecerējis izdot angļu valodā un kādā lielākā izdevniecībā. Viņš pieļauj, ka izdevniecība "Macmillan" Anglijā varētu būt viena no pirmajām, kam piedāvātu izdot savu grāmatu, jo ar šo izdevniecību jau savulaik ir strādājis. Viņam gan nebūtu iebildumu, ja grāmata pēc izdošanas latviešu valodā nonāktu arī Latvijā, ja pēc tās būs pieprasījums.

"Primārā interese man jau no sākta gala ir bijusi to publicēt kā antropoloģisku pētījumu un angliski pieejamu plašākai publikai," saka Ķīlis.

Kā ziņots, Ķīlis iecerējis rakstīt grāmatu saistībā ar politikā pavadīto laiku, kas atklātu arī politikas aizkulises. Viņš iepriekš pastāstīja, ka tas vairāk būšot izpētes darbs, kurā viss korekti atspoguļots, piemēram, par to, kā tiek pieņemti lēmumi, kā tiek dalīta atbildība par panākumiem un zaudējumiem, kāda ir politiķu attieksme pret cilvēkiem un cilvēku pret politiķiem.

Viņa vairāku gadu garumā uzkrātajā materiālās esot gan "Parex" laiks, gan 13.janvāra laiks, gan ultimātu laiks, gan rīkojuma nr.2 laiks. "Tās visas lietas ir reģistrētas, un diezgan labi var izsekot, kad kurš baidās no kaut kā, kad "kratās" vaļā no atbildības," teica Ķīlis.

Ķīlis 30.aprīlī premjeram iesniedza demisijas rakstu, par savu atkāpšanās iemeslu minot veselības problēmas. Viņa vietā Saeima 2.maijā izglītības un zinātnes ministra amatā apstiprināja līdzšinējo Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijas vadītāju Vjačeslavu Dombrovski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!