Foto: AFI

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis uzdevis IZM valsts sekretāra pienākumu izpildītājai Laumai Sīkai veikt plašāku Valsts izglītības satura centra (VISC) amatpersonu atbildības izvērtēšanu valsts pārbaudes darbu satura sagatavošanas procesa īstenošanā, lai nepieciešamības gadījumā rosinātu disciplinārlietu, informē ministra padomnieks Reinis Tukišs.

No VISC sagatavotā dienesta ziņojuma ministrs secinājis, ka pārbaudes darbu sagatavošanas procesā ir nepilnības, pie kuru novēršanas ir steidzami jāstrādā, lai turpmāk netiktu pieļauti pārpratumi un kļūdas valsts centralizētajos eksāmenos. Par eksāmenu sagatavošanu atbildīgā amatpersona, kas minēta VISC ziņojumā, savu amatu jau ir atstājusi.

Valsts sekretāra pienākumu izpildītājai Laumai Sīkai uzdots arī nodrošināt VISC iekšējo tiesību aktu pārskatīšanu un nepieciešamo grozījumu veikšanu pārbaudes darbu satura sagatavošanas procesa pilnveidei.

Ministrs pēc savas iniciatīvas ir apturējis nākamā mācību gada pārbaudes darbu saskaņošanu Ministru kabinetā ar nolūku pārskatīt un padarīt saprātīgāku valsts pārbaudes darbu grafiku. Ministrs uzskata, ka šajā jautājumā liela nozīme ir vecāku viedoklim, tādēļ ir lūdzis vecāku organizāciju pārstāvjiem sagatavot priekšlikumus izmaiņām grafikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!