Lai pateiktos par sadarbību un atsaucību, pirmdien atvadu vizītē pie premjera Andra Šķēles bija ieradies Ķīnas Tautas Republikas vēstnieks Latvijā Jao Peišeņs (Yao Peisheng), BNS informēja valdības preses dienests.
Vēstnieks atzinis, ka Latvijā aizvadītais laiks viņam bijis nozīmīgs, un pateicies par atsaucību, ko saņēmis no Latvijas valsts iestādēm un iedzīvotājiem.

Ķīnas pārstāvis arī atzīmējis, ka viņa darbības laikā Latvija veikusi nozīmīgus pasākumus daudzās ārpolitikas jomās - iestājusies Pasaules tirdzniecības organizācijā un saņēmusi uzaicinājumu uz iestāšanās sarunām no Eiropas Savienības.

Arī Latvijas un Ķīnas attiecības attīstījušās stabili, turklāt pamazām aktivizējas sadarbība ekonomikā, atzinis vēstnieks.

Premjers savukārt pateicies vēstniekam par darbu un personīgo ieguldījumu abu valstu attiecību pilnveidošanā.

Pēc Šķēles teiktā, Ķīnas un Latvijas attiecību aktivizēšanai būtu nepieciešams pilnveidot abu valstu līgumattiecību bāzi, noslēdzot starpvalstu līgumus par jūras transportu un par sadarbību Latvijas ostu izmantošanā Ķīnas kravu apstrādei un transportēšanai.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunājušas abu valstu sadarbību izglītības jomā, atzīstot, ka pēdējā laikā pieaugusi interese par ķīniešu valodas mācībām Latvijas Universitātē.

Šķēle novēlējis vēstniekam panākumus tālākā darbā, izsakot pārliecību, ka abu valstu attiecības turpinās dinamiski attīstīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!