Foto: F64

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir uzdevis Pārdaugavas izpilddirekcijai pie peldvietas Ķīpsalā izlikt paziņojumus par paaugstinātu piesārņojuma līmeni, pastāstīja departamenta direktora vietniece Inga Ivanova.

Kā ziņots Veselības inspekcija pēc peldūdens kvalitātes pārbaudes veikšanas Latvijas peldvietās, ieteica nepeldēties Rīgā, Ķīpsalā pie Vanšu tilta, jo tur ir paaugstināts mikrobioloģiskais piesārņojums.

Ivanova pauda, ka piesārņojuma līmenis ir mainīgs, jo Daugavā ūdens ir plūstošs, tāpēc kādus konkrētus pasākumus piesārņojuma likvidēšanai veikt nav iespējams. Tomēr departaments ir uzdevis Pārdaugavas izpilddirekcijai peldvietā Ķīpasalā pie Vanšu tilta izlikt paziņojumus, lai cilvēki tiktu informēti par paaugstināto piesārņojuma līmeni.

Jau ziņots, ka ieteikums nepeldēties galvenokārt attiecas uz jutīgām iedzīvotāju grupām - maziem bērniem, vecākiem cilvēkiem un ar hroniskām slimībām slimojošiem cilvēkiem, kuru imūnā sistēma ir novājināta. Veselības inspekcija par peldvietu ūdens izmeklējumu rezultātiem turpmāk regulāri informēs peldvietas apsaimniekotāju, kā arī sabiedrību ar plašsaziņas līdzekļu un inspekcijas tīmekļa vietnes "vi.gov.lv" starpniecību.

Visa informācija par oficiālajām un neoficiālajām peldvietām, kurās tiek pārbaudīta ūdens kvalitāte, pieejama Inspekcijas tīmekļa vietnes "vi.gov.lv" sadaļā "Vides veselība - Peldūdens - Peldūdens monitorings", kā arī atsevišķu pašvaldību tīmekļa vietnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!