Foto: F64

Trešdien opozīcijas deputāts Vilnis Ķirsis (V) aicināja Eiroparlamenta vēlēšanās kandidēt nolēmušo mēru Nilu Ušakovu (S) un bijušo vicemēru Andri Ameriku (GKR) jau šodien nolikt Rīgas domes deputāta mandātus.

Trešdien notika kārtējā Rīgas domes sēde. Kad dienaskārtībā deputāti nonāca pie jautājuma par jauna tirgus izveidošanas lietderību Kurzemes prospektā 3D, Ķirsis pieteicās debatēm.

Ķirsis no tribīnes teica, ka nācis runāt par politisko tirgu. Viņš stāstīja, ka rīdziniekiem un Rīgai bez Ušakova un Amerika klāsies labāk.

Opozicionārs veltīja pārmetumus Ušakovam, ka viņš nolēmis galvaspilsētu pamest pašā grūtākajā brīdī. Ķirsis arīdzan prognozēja, ka vēsturē Ušakovs ieies kā mērs, kurš 10 valdīšanas gados ir "līdz kliņķim" nolaidis Rīgas infrastruktūru, iedzinis galvaspilsētu parādos un naudu tērējis savas spalvas spodrināšanai, nevis rīdzinieku dzīves apstākļu uzlabošanai.

Ušakova soli viņš salīdzināja ar bijušo Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču. Viņš ir apsūdzēts par valsts nodevību kā arī par līdzdalību Krievijas varasiestāžu apzinātās darbībās ar mērķi mainīt Ukrainas robežas un agresīva kara izvēršanā.

"Debatēs rudenī es tēlaini aprakstīju, ka jūs ar Ameriku sauļojaties siltajās zemēs, kamēr rīdzinieki salst. Tas bija domāts tēlaini. Bet tēze sāk īstenoties dzīvē. Kamēr rīdzinieki sals un risinās problēmas, jūs ar Andri Briselē dzersiet "Mojito" un ēdīsiet tiramisū," paredzēja Ķirsis.

Iespēju kāpt tribīnē izmantoja arī Nauris Puntulis (NA). Viņš pauda, ka neteiks nevienu sliktu vārdu par Ušakovu, jo baidās, ka mērs par startēšanu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās varētu pārdomāt.

Vēstīts, ka Ušakovs un Ameriks ir apstiprinājuši savu nodomu kandidēt EP vēlēšanās.

Par Rīgas mēra krēsla nākotni GKR un "Saskaņa" lems pēc 26. maija, kad būs noslēgušās EP vēlēšanas, pastāstīja Ušakovs. Viņš arī neplāno atkāpties no mēra amata, solot divas nedēļas pirms vēlēšanām ņemt atvaļinājumu.

Izskanējis, ka par Rīgas mēri varētu kļūt Baiba Rozentāle (S).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!