Foto: DELFI

"Šobrīd grūti precīzi pateikt, cik izmaksās šī demontāža. Aplēses ir dažādas, bet tas nebūs lēts prieks," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Žurnālisti deputātam uzdeva jautājumu par konkrēto aplēšu summu, uz ko viņš sākotnēji vairījās atbildēt paužot, ka "tā būtu spekulācija," tomēr atzina, ka summa varētu būt mērāma vairākos simtos tūkstošu, varbūt demontāža izmaksās pat dažus miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka platformā "ziedot.lv" pieminekļa demontāžai saziedoti vairāk nekā 200 tūkstoši eiro. Vilnis Ķirsis pateicās visiem ziedotājiem un atzina, ka šī summa būs atspaids. "Šobrīd grūti precīzi pateikt, cik izmaksās šī demontāža. Aplēses ir dažādas, bet tas nebūs lēts prieks," sacīja Ķirsis.

Plāns ir demontēt visu pieminekļa kompleksu – gan "stabu," gan skulptūras un pazemes stāvu. "Plāns ir nonākt līdz līmenim, kad tur būs zaļa zālīte, un tad sabiedrība varēs izteikt viedokli par to, ko likt vietā," pauda vicemērs.

Par demontētā pieminekļa likteni vēl nav izlemts – Ķirsis minēja gan ideju par kalšanu monētās gan to, ka Krievijas pilsēta Sanktpēterburga ir izteikusi vēlmi par pieminekļa saņemšanu. "Par šo vēl ir jāizlemj," sacīja deputāts, minot, ka vēl arī jālemj par to, kas paliks pieminekļa vietā: "Tas nevar būt Rīgas deputātu lēmums, tam jābūt plašākam, jāiesaista sabiedrība, jāveic diskusija," pauda Ķirsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!