Gadījums, kad ķirurgs Egils Strauss it kā draudējis savam priekšniekam Ārim Auderam, par ko otrdien uz nepilnām trim stundām nogādāts policijā, ir strīds "sadzīviskā līmeni", jo nopietnai draudu izteikšanai nav motivācijas.
To trešdien BNS pēc paskaidrojumu saņemšanas no Audera pavēstīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas direktors Valdis Zatlers.

"Lai draudētu, ir jābūt kādam motīvam," uzsvēra Zatlers, norādot, ka iepriekš izvirzītās versijas par draudēšanas iemesliem ir "absurdas un izdomātas".

Televīzija LNT otrdien izteica versiju par draudiem mugurkaula ķirurģijas centra vadītājam Auderam. Viņš varētu būt persona, kura viedokli varētu ņemt vērā, lemjot par Strausa resertifikāciju. Tāpat Auders varētu būt svarīgs liecinieks neveiksmīgā operācijā cietušā Edija Filipsona tiesas prāvā pret Strausu, ja tā nonāks augstākā tiesas iestādē.

Zatlers pavēstīja, ka Auders nekad nebūs liecinieks tiesā nevienā no pusēm.

Saskaņā ar Zatlera sacīto Audera paskaidrojumos par notikušo nav skaidrs, kāpēc Strauss viņam varētu būt draudējis.

Jautāts, vai slimnīcas direktors grasās izteikt kādu aizrādījumu vai citādi sodīt Strausu par incidentu, Zatlers sacīja - "nav par ko brīdināt, ja tur bijusi policija, pārējais jāprasa policijai".

Zatlers tomēr atzina, ka sarežģītajai problēmai ar Egilu Strausu pievienojusies "pikanta detaļa", un norādīja, ka ar pēdējo atgadījumu tiek bojāts ārsta grūti saglabājamais labais imidžs. Tas arī esot vienīgais, par ko iespējams prasīt paskaidrojumus, sacīja Zatlers.

Slimnīcas direktors notikušo raksturoja kā "labu dēku" un atzina, ka ar draudēšanu var saprast arī parastu kolēģu salamāšanos, kurā kāds pasaka - "ja tu man šitā, tad es tev tā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!