Foto: LETA

Kokapstrādes operatorei, kura Vidzemē darbā sev nozāģēja plaukstu, tā veiksmīgi piešūta atpakaļ, pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Mikroķirurģijas centra pārstāvis Jānis Bendiks.

Viņš norādīja, ka patlaban pacientes stāvoklis vērtējams kā stabils un ārstu brigāde cer uz veiksmīgu sākotnējo ārstēšanas etapu, kas adekvāts veiktajai operācijai un traumas smagumam. Vienlaikus cietušajai priekšā ir ilgstoša rehabilitācija, lai roka, kuru izdevās glābt, būtu spējīga funkcionēt.

Pēc Bendika paustā, trauma bija ļoti smaga, tāpēc operācija ilga vairākas stundas un tajā tika iesaistīti trīs ārsti - Nonna Tomiševa, Mārtiņš Kapickis un Ieva Rancāne.

Centra pārstāvis norādīja, ka šādu traumu gadījumā ārkārtīgi būtiski, cik ātri operācija tiek sākta un cik ātri iespējams atjaunot asinsriti. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde ļoti operatīvi nogādāja pacienti stacionārā "Gaiļezers" un no tā - Mikroķirurģijas centrā.

Kā teica Bendiks, centrs ar tik smagiem gadījumiem saskaras salīdzinoši reti, proti, centrā gada laikā nonāk apmēram 15 tik smagi cietuši pacienti, savukārt ar cilvēkiem, kuri traumējuši tikai pirkstus, Mikroķirurģijas centrs saskaras reizi vai divas dienā.

Centra pārstāvis atgādina, ka darba drošības jautājumos atbildīgām jābūt abām pusēm - gan darba devējam, gan darbiniekam. Darba devējs nedrīkst ietaupīt uz iekārtām un darba drošības jautājumiem, savukārt darbinieki nedrīkst vieglprātīgi attiekties pret darba drošības jautājumiem.

Valsts darba inspekcija iepriekš informēja, ka Vidzemē kāda 26 gadus veca kokapstrādes operatore darbā sev nozāģējusi plaukstu, veicot darbus pie ripzāģa.

Lai padziļināti analizētu darba vietā notikušo smago nelaimes gadījumu, Valsts darba inspekcija ir sākusi nelaimes gadījuma izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!