Foto: DELFI
Ceturtdien īsi pēc pulksten 20 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Ķīšezeru Rīgā, kur peldlīdzeklim bija radušās problēmas.

Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka pirms Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ierašanās no jahtas Valsts policijas darbinieki ar kuteri izglāba sešus cilvēkus, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Ugunsdzēsēji uzstādīja norobežojošās bonas, lai novērstu iespējamo degvielas noplūdi.

Pēc pusnakts ugunsdzēsēji steidzās uz Bauskas novada Vecumniekiem, kur divstāvu daudzdzīvokļu ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka ēkas pirmajā stāvā deg dzīvoklis un ir izveidojies liels sadūmojums.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās astoņi cilvēki. Degošajā dzīvoklī par ugunsgrēka izcelšanos savlaicīgi nebrīdināja dūmu detektors. Tas tika pamanīts, tad, kad jau kāpņu telpā bija izveidojies sadūmojums.

Savukārt pusdeviņos vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka trešā stāva kāpņu telpā deg durvju paklājs. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba divus cilvēkus.

Pagājušajā diennaktī VUGD steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, elektrolīnijas balsts un siltumnīca.

Kopumā dienests saņēma 41 izsaukumu – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!