Foto: DELFI
Pirmdien, 25. martā, Kaņepes kultūras centrā (KKC) notiks saruna par cilvēka ceļu līdz noziegumam un prom no tā, kā arī pirmizrādi piedzīvos animācijas īsfilma, kuras ieskaņošanā piedalījies hiphopa mākslinieks Ozols, portālu "Delfi" informēja Ieslodzījumu vietu pārvaldes (IeVP) preses pārstāve Aija Fedorova.

Pasākuma sākums ir pulksten 19. Sarunas dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem - kāpēc cilvēks izdara noziegumu, kas notiek ar cilvēku soda izpildes laikā un kāpēc ir būtiski palīdzēt ieslodzītajiem pēc soda izciešanas veiksmīgi atgriezties sabiedrībā.

Izveidotā īsfilma savukārt stāsta par puisi vārdā Bruno, viņa pirmajiem likumpārkāpumiem, nokļūšanu ieslodzījumā un atgriešanos sabiedrībā. Tieslietu ministrija (TM) sadarbībā ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi (IeVP) un Valsts probācijas dienestu (VPD) aicina piedalīties sarunu vakarā, lai labāk iepazītu procesus, kas saistīti ar kriminālsodu izpildi un resocializāciju.

"Mums visiem pastāv risks kļūt par Bruno. Varbūt mēs jau pazīstam kādu, kurš ir vai varētu kļūt par Bruno, visi ikdienā cīnāmies ar dažādiem apstākļiem un izaicinājumiem, mūsu filmiņas varonis šajā cīņā zaudēja," skaidro hiphopa mākslinieks un "Bruno tēla balss" Ozols, aicinot ikvienu piedalīties sarunā par šiem jautājumiem.

Sarunā piedalīsies un savā pieredzē par ikdienu darbā dalīsies VPD vecākā eksperte, līdzgaitniece Krista Skara un IeVP Rīgas Centrālcietuma sociālā darbiniece Ilona Ceicāne. Plašāku ieskatu animācijas īsfilmas tapšanā sniegs mūziķis Ozols, kā arī SIA "Cineport" izpilddirektors Uldis Birziņš.

Ikvienam interesentam būs iespēja uzdot jautājumus vai izteikt savu viedokli par pasākumā pārrunātajām tēmām. Pasākuma rīkotāji aicina pieteikt dalību pasākumā līdz 25. marta pulksten 14, aizpildot pieteikumu šeit.

Pasākums tiek organizēts Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētajā projektā "Tehniskā palīdzība Tieslietu ministrijai kā atbildīgajai iestādei informācijas un publicitātes pasākumu īstenošanā". Projektu 85% apmērā finansē Eiropas Sociālais fonds un 15% ir valsts budžeta finansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!