Foto: Saeimas administrācija

Saeimas deputāts Jānis Klaužs (ZZS) uzskata, ka viņa un deputāta Valda Zatlera (RP) darba devējs ir vēlētājs, kuram ir tiesības izvērtēt ikviena parlamentārieša darbu. Klaužs arī norāda uz paša Zatlera neapmeklētajām sēdēm.


Reformu partijas (RP) priekšsēdētājs Zatlers aicinājis Klaužu nolikt savu deputāta mandātu par komisijas sēžu neapmeklēšanu.

"Kā man, tā Valdim Zatleram darba devējs ir vēlētājs. Un tikai vēlētājs kārtējās vai ārkārtas vēlēšanās ir un būs tiesīgs izvērtēt ikviena deputāta darbu un noteikt "kas ir kas". Nenovērtēsim savus vēlētājus par zemu, uzņemoties spriest viņu vietā!" aicina Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāts.

Klaužs uzsver, ka nav "kavējis nevienu Saeimas plenārsēdi un pēc savas sirdsapziņas un godaprāta ar saviem balsojumiem ir iestājies par sabiedrības interesēm daudzās tai nozīmīgās lietās". Savukārt komisijas sēžu apmeklēšana esot saistīta ar "deputātu kompetenci, vēlams, pat profesionalitāti un atbilstību attiecīgajai komisijai".

"Un tā ir problēma daudziem kolēģiem, ne tikai man," piebilst politiķis. Viņš vērš uzmanību, cik neracionāli būtu "atsēdēt" attiecīgajā komisijā "tīru papīru" dēļ.

"Valdim Zatleram patīk moralizēt un piesaukt ētiku, taču es domāju, ka katram vispirms jāsāk ar sevis izvērtēšanu. Savas darbības izvērtējumu [savā atbildē] esmu jums sniedzis, taču nevaru noklusēt arī faktu, ka tieši Valdis Zatlers tika nominēts darbam Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas sastāvā, bet gada laikā viņš nav piedalījies nevienā sēdē, izņemot pirmo, kurā viņu neievēlēja par šīs prestižās delegācijas vadītāju," norāda deputāts.

Klaužs gan piebilst, ka šī iemesla dēļ neaicinās Zatleru atkāpties no amata.

Jau vēstīts, ka sarunā par nepieciešamajām sankcijām deputātiem, kuri pārkāpuši ētiku, Zatlers  norādīja, ka Klaužs arī ir rīkojies ļoti neētiski.

"Piedod, ja tu esi tik bravūrīgs un vari pateikt, ka tu te nekā nedari, tad esi drosmīgs un noliec savu mandātu. Un, lai nāk cits cilvēks, kas redz šim darbam jēgu," aicina RP līderis. Tikpat drosmīgi, cik viņš stāsta par nenākšanu uz darbu, Klaužam vajadzētu uzrakstīt atlūgumu, pārliecināts Zatlers.

Kā ziņots, sabiedrības par atklātību "Delna" maijā apkopotie dati par Saeimas komisiju un apakškomisiju sēžu apmeklējumu pirmajos sešos šīs Saeimas darbības mēnešos liecināja, ka Klaužs apmeklējis 38% komisijas sēžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!