Foto: LETA
12. Saeimas deputāts Askolds Kļaviņš (ZZS) uzrakstījis iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu, žurnālistem apstiprināja politiķis.

Jautāts, vai var apstiprināt, ka nolēmis nolikt deputāta mandātu, Kļaviņš pauda: "Katrs vārds, ko es pateikšu, var tikt izmantots pret mani."

Viņš gan apstiprināja, ka ir uzrakstījis iesniegumu par pilnvaru nolikšanu. Viņš nekomentēja, kāpēc ir uzrakstījis iesniegumu, kā arī uz jautājumu, vai ir bijis spiests to darīt, komentārus nesniedza.

Ziņots, ka Saeima pirmajā lasījumā ceturtdien atbalstīja grozījumus Satversmē, kas paredz Valsts prezidenta atklātu ievēlēšanu.

"Par" grozījumiem balsoja 82 deputāti, pret bija viens deputāts – Kļaviņš. ""Pret" Satversmes grozījumiem es balsoju saskaņā ar savu pasaules izpratni," vēlāk žurnālistiem komentēja parlamentārietis.

Jau vēstīts, ka Latvijas Zaļās partijas valde pēc Saeimas deputāta Kļaviņa lūguma ir apturējusi viņa darbību partijā.

Tāpat ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ir sācis kriminālprocesu pret Kļaviņu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Parlamentārietis pēc kļūšanas par liepājnieku bija sācis saņemt piecreiz lielāku transporta kompensāciju.

Savukārt LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" vēstīja, ka Kļaviņam piederošajā veikalā "Gandrs" potenciālajam darbiniekam ne tikai tiek piedāvāta dubultā samaksas sistēma, kas rada aizdomas par aplokšņu algu esamību, bet arī tiek piedāvāts veids, kā iegādāties sev interesējošās preces, apejot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksu.

Sarunā ar raidījumu deputāts apgalvojis, ka par šādu kārtību uzņēmumā viņš neko nezina.

Kļaviņš nākamajās Saeimas vēlēšanās nekandidēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!