Latvijā ir vajadzīgs veidot vairāk raidījumu, kuros stāstītu par dzīvi ārpus Rīgas, jo ārpus Rīgas notiekošais nav mazāk svarīgs par to, kas notiek galvaspilsētā, otrdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunkti" sacīja Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.
Padomes priekšsēdētājs atzina, ka šobrīd jau tiek strādāts pie tā, lai raidījumi tiktu veidoti par Latvijas novados notiekošo.

"Slēdzot līgumus par nacionālo pasūtījumu, esam runājuši ar Latvijas Televīzijas pārstāvjiem, kuriem esam norādījuši, ka sniegto informāciju blokā ir vajadzīgi raidījumi gan par ārpus Rīgā notiekošo, gan arī nepieciešama raidījumu daudzveidība," sacīja Kleckins.

Padomes priekšsēdētājs atzina, ka padome nevar piespiest, bet var mēģināt pārliecināt sabiedrisko televīziju vai sabiedrisko radio padomāt par raidījumu daudzveidību.

Latvijas Televīzijā sižetus par Latvijas novados notiekošo sarūpē novadu televīzijas, kuras uzvarējušas padomes izsludinātājā konkursā par novadu ziņu sižetu veidošanu, kura mērķis ir iepirkt novadu televīzijas ziņu sižetus nacionālā pasūtījuma realizācijai Latvijas Televīzijā.

Par uzvarētāju konkursā novadu televīzijas ziņu sižetu veidošanai 2008.gadā Vidzemes novadā atzīta SIA "Valmieras TV", novadu televīzijas ziņu sižetu veidošanai Latgales novadā - SIA "Latgales Reģionālā televīzija".

Par uzvarētāju novadu televīzijas ziņu sižetu veidošanai Kurzemes novadā atzīta SIA "Talsu televīzija", bet novadu televīzijas ziņu sižetu veidošanai Zemgales novadā - SIA "Televīzijas studija "TV Spektrs"".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!