Žurnāla "Klubs" maija numurā publicēts kārtējais miljonāru saraksts, kurā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir 60 jaunpienācēji. Atšķirībā no iepriekšējām reizēm, kad "Klubs" veidoja Latvijas miljonāru "simtnieku", šogad sarakstā pavisam iekļauti 150 miljonāri, bet no iepriekšējā gada miljonāru skaita svītroti 10 uzvārdi.
Kā norādīts publikācijā, lai kādu iekļautu miljonāru sarakstā, viņa īpašumiem jābūt vismaz miljonu dolāru vērtiem. Šogad sarakstā redzamas arī 11 miljonāres, neskaitot Benjamiņu un Neiburgu namīpašumu mantinieces, bet 37 miljonāri ir vecumā līdz 40 gadiem.

Starp jaunpienācējiem iedalījumā "Finanses un apdrošināšana" ir atrodami "Aizkraukles bankas" akcionāru uzvārdi, AAS "Baltikums" četri īpašnieki, AAS "Balta" akcionārs Jānis Medens. Pieci jaunpienācēji ir iedalījumā "Informācija un komunikācijas". Viņu vidū ir arī viens no izdevniecības nama "Petits" īpašniekiem Aleksejs Šeiņins, divi "Elko grupas" līdzīpašnieki un citi.

Savukārt no iepriekš neminētajiem miljonāriem, kuru kapitālu veido nekustamie īpašumi vai būvniecība, sarakstā iekļauti, piemēram, SIA "Teikas nami" prezidents Jevgeņijs Gombergs un "Skonto būve" līdzīpašnieks Guntis Rāvis.

No daudznozaru uzņēmumu īpašniekiem pirmo reizi sarakstā minēti kompāniju "Nelss", "Koblenz", "Ditton" īpašnieki un citi. Bagāto mantinieku vidū iekļauta arī Daiņa Peimaņa atraitne Sandra un "Mercedes Benz" automašīnu tirgotāja Benita Sadauska. Miljonāru sarakstā pirmoreiz minēti arī sportisti Marians Pahars un Romāns Vainšteins.

Miljonāru sarakstā vairs nav tādu cilvēku kā Pēteris Avotiņš, Irēna Pulkinena, Andris Ruselis, Haims Kogans, Raitis Gailis un citi. Pēc žurnāla veiktajiem aprēķiniem, Latvijā ir aptuveni 300 līdz 500 cilvēku, kuru īpašums ir vairāk nekā miljonu ASV dolāru vērts. Šis ir jau piektais "Kluba" sastādītais miljonāru saraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!