Foto: Unsplash

Stāsti par 14,5 tūkstošus kvadrātkilometru plašās Latgales dzīvi Ukrainas kara laikā lielākoties aprobežojas ar pieredzēto tikai tās lielākajā pilsētā – Daugavpilī. Pilsēta kopš kara sākuma pulsē viedokļu krustugunīs, jo izskan bažas, ka Krievijas dezinformācijas jūrā daļa iedzīvotāju stipri samirkusi. Vai citās šī novada mazpilsētās dezinformācijas upuri gaida "atpestītāju" armiju? Vai Krievijas kanālu slēgšana, pēc vietējo domām, ir patiesības slēpšana? Portāls "Delfi" uzklausīja trīs Latgales pilsētu – Krāslavas, Preiļu un Ludzas – iedzīvotājas.

Šī raksta galvenās varones – ģimenes ārste, skolas direktore un sociālā dienesta vadītāja – portālam "Delfi" paver priekškaru uz Latgales mazpilsētu dzīvi kara laika viedokļu sadursmēs.

"Temperatūra" Krāslavā: Ar tēti par karu vairs nerunā

Krāslavas ģimenes ārste Marina Procevska dezinformācijas radīto šķelšanos izjūt ļoti personīgi. Viņas tētis netic Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā atspoguļojumam Latvijas medijos. Lai nesaietu ragos, izvairītos no sarunām augstos toņos un pēcāk notikušo nepārdzīvotu, viņa ar tēti par karu vairs nerunā. "Runāsim par māju, par kaķiem, par laikapstākļiem, par vasaru, par ko vien viņš vēlas, tikai ne par karu," viņa teic.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!