Foto: stock.xchng
Pēc martā piedzīvotā aukstuma un klusuma no migrējošo putnu puses pēdējās dienās, kļūstot siltākam, Latvijā sākuši atgriezties aizvien vairāk sugu putni, liecina portāla "latvijasputni.lv" informācija.

Pirmdien, 8.aprīlī, pirmo reizi šajā pavasarī Liepājā, Karostas kanāla apkārtnē, novērots sila cīrulis (Lullula arborea), Lielupes grīvā novēroti divi lielie baltie gārņi (Ardea alba), Daugavpilī manīts bezdelīgu piekūns (Falco subbuteo), bet Engures novadā šajā pavasarī pirmo reizi novērota prīkšķe (Anas querquedula).

Tāpat pirmdien Ādažu poligonā manīta meža tilbīte (Tringa ochropus) un sloka (Scolopax rusticola), bet 7.aprīlī Ventspils novadā novērota šajā pavasarī pirmā Kanādas zoss (Branta canadensis), Saldus novadā novērota reņģu kaija (Larus fuscus), bet Talsu novadā - pelēkā cielava (Motacilla cinerea).

Jau ziņots, ka pirmie no ziemotnēm atlidojušie putni - lauku cīruļi - šogad tika novēroti 27.februārī Saldus apkārtnē, savukārt 2.martā Nīcas apkārtnē tika novērotas pirmās no ziemotnēm atlidojušās zosis un ziemeļu gulbji, bet 4.martā Grobiņas novadā novērota pirmā ķīvīte. Tāpat martā jau atgriezās meža baloži, tika manīta pirmā dzērve, lauku balodis un baltie stārķi.

Kā pirmie pavasara vēstneši parasti atlido ķīvītes, lauku cīruļi, meža baloži, lauku baloži, sējas, baltpieres un meža zosis, kā arī mājas strazdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!