Foto: DELFI

Kultūras ministrija (KM) kultūras aktualitāšu atspoguļošanu iknedēļas drukātajos vai interneta kultūras medijos uz trīs gadiem uzticējusi diviem uzņēmumiem un vienai biedrībai, informēja sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Viņa pavēstīja, ka konkursa komisija nolēma par uzvarētājiem noteikt uzņēmumu "Latvijas Mediji", "Izdevniecība Dienas Mediji" un biedrību "Ascendum".

Paredzēts, ka "Latvijas mediji" kultūras aktualitātes atspoguļos iknedēļas izdevumā "Kultūrzīmes" un portālā "La.lv". Savukārt "Izdevniecība Dienas mediji" - iknedēļas izdevumā "KDi" un portālā tīmekļvietnē "diena.lv". Biedrība "Ascendum" īstenos valsts pārvaldes uzdevumus portālā "satori.lv".

Jau rakstīts, ka decembrī KM izsludināja konkursu par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu kultūras aktualitāšu atspoguļošanai iknedēļas drukātajos vai interneta kultūras medijos.

Konkursa uzvarētāja uzdevums būs nodrošināt Latvijas un ārvalstu kultūras aktualitāšu, norišu un procesu analītiski daudzveidīgu vērtējumu un starpnozaru diskusiju atspoguļošanu iknedēļas drukātajos un/vai interneta kultūras medijā latviešu valodā. Tāpat uzvarētājs būs atbildīgs par veidotās informācijas radīšanu un regulāru periodisku publicēšanu.

Kultūras medijs konkursa nolikuma izpratnē ir publiski pieejama, regulāri ik nedēļas vairākkārtēji aktualizēta platforma interneta vidē un/vai iknedēļas periodiski publicēts atsevišķs drukas izdevums ar atsevišķu patstāvīgu redakciju, unikālu zīmolu un mērķauditoriju, kas nodrošina daudzveidīgas informācijas radīšanu par kultūras procesiem, kultūras apakšnozaru aktualitātēm, norisēm, notikumiem, vērtējumiem, viedokļiem un tās pieejamību plašai auditorijai.

Pārvaldes uzdevuma veikšanas laiks ir 2021., 2022. un 2023. gads. Konkursa mērķim paredzēti 71 144 eiro gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!