Foto: LETA

Kultūras ministrija (KM) par darbu Latvijas prezidentūrā Eiropas Savienības (ES) Padomē 19 cilvēkiem izmaksājusi prēmijas 20 146 eiro apmērā, informēja ministrijā.

Prēmiju izmaksāšanā ministrija vadījusies pēc darbinieku individuālās intensitātes prezidentūras pasākumu īstenošanā.

Tie, kuri prezidentūras laikā piedzīvoja augstu darba intensitāti, saņēma prēmiju 1,5 mēnešalgu apmērā, bet tie, kuriem bija vidēja intensitāte, - vienas mēnešalgas apmērā, savukārt pamatintensitātē kvalificētie - 0,75 mēnešalgu apmērā.

Kā informēja KM, augsta, vidēja un pamatintensitāte tika noteikta saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par papildu atlīdzības noteikšanu darbiniekiem, kuras ir iesaistītas Latvijas prezidentūras ES Padomē 2015.gadā sagatavošanā un norisē. Intensitātes noteikšanai tikuši izmantoti divi rādītāji - darba grupu skaits un tajās skatīto tiesību aktu projektu skaits.

Jau ziņots, ka, noslēdzoties Latvijas pirmajai prezidentūrai ES Padomē, kas ilga pusgadu, vairākas ministrijas darbiniekiem izmaksājušas prēmijas, lai pateiktos par padarīto darbu. Veselības ministrija 28 darbiniekiem izmaksājusi 50 900 eiro, Labklājības ministrija - aptuveni 72 600 eiro, bet Izglītības un zinātnes ministrija - 39 821 eiro. Ārlietu ministrija prēmijas par darbu prezidentūrā, visticamāk, izmaksās gada otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!