Katastrofu medicīnas centra (KMC) mediķi pēdējās dienās arvien biežāk saņem izsaukumus, kur palīdzība jāsniedz kādam neuzmanīgam motocikla vai velosipēda vadītājam. Parasti traumas ir ļoti smagas un nopietnas, turklāt bieži vien cieš ne tikai paši transportlīdzekļu vadītāji, bet arī kājāmgājēji, informēja KMC komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Kurloviča.
Piemēram, sestdien Valmierā cietis kāds piecus gadus vecs zēns, kurš rotaļājoties izskrējis uz ielas un pakļuvis zem motocikla, kuru vadījis 1993. gadā dzimis jaunietis. Cietušais zēns, kurš negadījumā guvis smagu galvas traumu sākotnēji nogādāts Vidzemes slimnīcā, taču jau tās pašas dienas vakarā KMC reanimatologu brigāde zēnu pārveda uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu Rīgā, kur norit turpmākā zēna ārstēšana.

Nopietnu vēdera traumu sestdien guvis arī kāds deviņus gadus vecs zēns, kurš kritis no velosipēda. Arī šo zēnu KMC mediķi sestdien pārveduši uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu, kur cietušajam puikam nekavējoties veikta operācija.

KMC mediķi turpina sniegt konsultatīvu palīdzību kolēģiem arī citas Latvijas slimnīcās, kur pēdējā laikā arvien biežāk nonāk negadījumos cietuši motociklu un velosipēdu vadītāji.

KMC Operatīvā medicīniskā dienesta vadītāja Sandra Akmane aicina gan automašīnu, gan motociklu un velosipēdu vadītājus, kā arī kājāmgājējus uz ceļa būt uzmanīgiem un piesardzīgiem. Tāpat nedrīkst aizmirst arī par gados jaunākajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kuri vecākiem jāpieskata īpaši rūpīgi, kā arī jāizglīto satiksmes drošības jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!