Kuldīgas slimnīcas amatpersonu formālās un neieinteresētās pieejas dēļ, draud labiekārtotā Alsungas neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) brigādes lokalizācijas punkta slēgšana, uzskata Katastrofu medicīnas centrs (KMC). Centrs norāda, ka punkts jāfinansē slimnīcai.

Pēc brigādes pārcelšanas uz Kuldīgas slimnīcu būtiski pasliktināsies NMP sniegšanas operativitāte un medicīniskās palīdzības saņemšana daudziem tūkstošiem Alsungas un tās apkārtnes iedzīvotāju.

Veselības ministrija savā atbildes vēstulē Katastrofu medicīnas centram "Par Alsungas NMP punkta izveidošanas risinājumu un uzturēšanu" ir paziņojusi ka "veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra līgumu par NMP sniegšanu pirmsslimnīcas etapā 2009.gadā ir noslēgusi ar SIA "Kuldīgas slimnīca" par 733 680 latiem, paredzot finansējumu sešām brigādēm".

"Alsungas NMP punkts ir Slimnīcas struktūrvienība un tā uzturēšana ir jāveic līguma kopējā finansējuma ietvaros".

Šī vēstule un informācija par Alsungas NMP punkta finansēšanas kārtību jau daudzus mēnešus ir Kuldīgas slimnīcas rīcībā.

NMP punkta moduļu mājas mēneša nomas maksa ir 356,53 lati (ieskaitot PVN 21%).

Kuldīgas slimnīca ir izvairījusies no maksājumu veikšanas un nav apmaksājusi nevienu rēķinu, no tam piešķirtajiem valsts līdzekļiem, norāda KMC.

Slimnīca jau savlaicīgi bija brīdināta par līgumsaistību pārtraukšanu ar KMC no 1. jūlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!