Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aicina nevalstiskās organizācijas pieteikt savu dalību Sabiedriski konsultatīvajā padomē, portālu "Delfi" informēja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

KNAB ir izstrādājis un apstiprinājis jaunu Sabiedriski konsultatīvās padomes nolikumu, kas paredz iespēju mainīt un papildināt līdzšinējo padomes sastāvu. Nevalstiskās organizācijas aicinātas pieteikties līdz 2015.gada 9.janvārim.

Dalību var pieteikt tās organziācijas, kuru darbība saistīta ar korupcijas novēršanu vai KNAB darbību regulējošajos dokumentos izvirzītajām prioritātēm. Tāpat padomē var darboties organizācijas, kuru pārstāvētajā jomā atbilstoši situācijas izpētei un analīzei ir konstatēti būtiski korupcijas riski, kā arī organizācijas, kuras var sniegt būtisku ieguldījumu korupcijas novēršanā.

Padomes sastāvu apstiprina KNAB priekšnieks.

Sabiedriski konsultatīvā padome izveidota 2004.gadā. Tās uzdevums ir veicināt KNAB saikni ar sabiedrību, sniedzot rekomendācijas birojam par aktuāliem jautājumiem.

Patlaban padomē darbojas 18 nevalstiskās organizācijas, tostarp Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, sabiedriskās politikas centrs "Providus", Latvijas Komercbanku asociācija un sabiedrība par atklātību "Delna".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!