Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izteicis aizrādījumu Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktoram Armandam Slokenbergam saistībā ar amata savienošanu, pavēstīja KNAB.

KNAB šogad martā konstatējis, ka amatpersona 2012.gadā noslēdza pakalpojumu līgumu par žūrijas komisijas locekļa pienākumu pildīšanu AS "Latvijas Valsts meži" rīkotajā konkursā par Tērvetes interaktīvā meža izziņas centra un gājēju tilta meta izstrādi un guva par to ienākumus.

Tāpat viņš pagājušajā gadā noslēdza uzņēmuma līgumu par konsultāciju sniegšanu saistībā ar konferences "Izbaudi Hanzas ceļu Latvijā, Igaunijā un Krievijā" programmas scenārija izstrādi un paneļdiskusijas vadīšanu un guva par to ienākumus.

Slokenbergam kā TAVA direktoram, lai savienotu valsts amatpersonas amatu ar citiem amatiem, uzņēmuma līguma vai pilnvarojuma izpildi, bija jāsaņem Ekonomikas ministrijas rakstveida atļauja.

KNAB secinājis, ka Slokenberga valsts amatpersonas amata savienošana ar minēto līgumu izpildi nav radījusi interešu konfliktu.

KNAB par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu Slokenbergu atbrīvoja no administratīvās atbildības un izteica mutvārdu aizrādījumu.

Jau ziņots, ka valdībai 9.septembrī bija jālemj par Slokenberga pārcelšanu darbā Ārlietu ministrijā, tomēr, sākoties valdības sēdei, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) lūdza šī jautājuma izskatīšanu uz nenoteiktu laiku atlikt.

Tikmēr Slokenbergs izsaka nožēlu, ka šis jautājums beidzot nav atrisināts. Viņš norāda, ka acīmredzot tiekot meklēti kādi specifiski apstākļi, lai viņu no šī amata aizrotētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!