Foto: LETA

Uzņēmuma "Daugavpils siltumtīkli" bijušais valdes loceklis Māris Laudiņš, kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) bija uz laiku aizturējis vērienīgajā kukuļošanas lietā, patlaban turpinot darbu uzņēmumā kā galvenais enerģētiķis, intervijā Latvijas Radio apstiprināja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova (RP)

KNAB pieprasījis, lai Laudiņu atbrīvo tikai no uzņēmuma valdes locekļa amata, bet citu prasību nav bijis. Laudiņš esot labs speciālists, tāpēc viņš darbu turpina citā amatā, skaidroja Kulakova.

Kulakova gan uzdevusi izanalizēt situāciju uzņēmumā "Daugavpils siltumtīkli" un uz to ir aizsūtījusi auditu. Tāpat viņa apņēmusies piesaistīt neatkarīgus ekspertus, lai izanalizētu pašvaldības iepriekš slēgtos līgumus ar siltuma piegādātājiem.

Pēc šī skandāla Kulakova arī neredz pamatu pamest amatu. "Ja deputāti par to pieņems lēmumu, es to izdarīšu. Es uzskata, ka jādomā par pilsētu un mēs nevaram apstāties tieši tagad".

Jau ziņots, ka KNAB šajā lietā veica kratīšanu 25 dažādās vietās, tai skaitā Daugavpils pašvaldības amatpersonu darba vietās. Kopumā aizturētas sešas personas, no tām divas ir pašvaldības amatpersonas. Diviem uzņēmējiem un vienai Daugavpils pašvaldības amatpersonai piemērots apcietinājums.

Iesaistītās personas tika aizturētas 1.februārī uzreiz pēc daļas kukuļa nodošanas.

120 000 eiro (84 000 latu) kukuļa nodošana 1.februārī norisinājusies kādā Jēkabpils benzīntankā un visu slepus novēroja KNAB. Tiklīdz nodeva naudu, KNAB arestēja visus shēmas dalībniekus. Kukuļa saņēmēji - Daugavpils vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, Daugavpils siltumtīklu vadītājs Māris Laudiņš. Devēji - uzņēmēji Jānis Sprinovskis un Gints Sorokins. Starpnieki - vietējie uzņēmēji Serhejs Karnauhovs un Antons Oglotkovs. Savukārt darījuma tēma bijusi uzņēmēja Jāņa Sprinovska bizness, tā saukto 'Daugavpils siltumtīklu' lietu iepriekš restaurēja raidījums "Nekā personīga".

KNAB uzskata, ka ir pietiekams pamats turēt Daugavpils amatpersonas aizdomās par kukuļošanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, divus uzņēmējus - par kukuļdošanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanu, un vēl divus uzņēmējus - par kukuļošanas starpniecību un dienesta stāvokļa ļaunprātīgās izmantošanas atbalstīšanu.

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!