Foto: LETA
Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārvaldes vadītāju, direktora vietnieku Uldi Kolkovski par neatļautu amatu savienošanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sodījis ar 80 latu sodu, portāls "Delfi" uzzināja birojā.

KNAB, 10.septembrī izskatot administratīvā pārkāpuma lietas materiālus par Kolkovski, konstatēja, ka amatpersona nav ievērojusi likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteikumus, kuri liedz valsts amatpersonai savienot amatus. Proti, Kolkovskis ir bijis arī valdes loceklis SIA "Pika" un vadītājs SIA "Raganciems".

KNAB uzskata, ka Kolkovskis vienlaikus pārkāpis arī iepriekš minētā likuma pantu, kurā teikts par ienākumu gūšanas ierobežojumiem, jo par aizliegtu amata pienākumu pildīšanu ir saņēmis naudu.

KNAB konstatēja, ka Kolkovskis vienlaikus pārkāpis arī iepriekš minētā likuma 8.pantā noteikto valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumu izpildes kārtību, ja amata savienošana ir aizliegta, noteiktajā termiņā neizbeidzot SIA "Pika" valdes locekļa un vadītāja un SIA "Ragaciems" valdes locekļa un vadītāja amata pienākumu pildīšanu.

Pieņemot lēmumu, KNAB ņēma vērā pārkāpuma raksturu, Kolkovska personību, vainas pakāpi un mantisko stāvokli. Līdz lēmuma pieņemšanas brīdim Kolkovskis nav saukts pie administratīvās atbildības. Tāpēc KNAB nolēma sodīt amatpersonu ar naudas sodu 80 latu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!