Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem pagājušā gada decembrī prēmijās izmaksāti 105 713 eiro, liecina informācija KNAB mājaslapā.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša paskaidroja, ka pamatojoties uz KNAB likumu, birojā nodarbinātiem līdz pagājušā gada 8.decembrim veikta darba izpildes kārtējā novērtēšana par periodu no 2016.gada 1.novembra līdz 2017.gada 31.oktobrim.

Atbilstoši likumam, KNAB priekšnieks Jēkabs Straume nodarbinātos var prēmēt saskaņā ar ikgadējo darbības un tās rezultātu novērtējumu. Biroja priekšnieks, izvērtējot finanšu iespējas, noteica, ka, ja nodarbinātā novērtējums ir "teicami", tad prēmijas apmērs būs 75% no nodarbinātā mēnešalgas, ja "ļoti labi" - 65%, un ja "labi", tad attiecīgi 55%. Līdz ar to, KNAB, ņemot vērā finanšu iespējas, decembrī izmaksāja prēmijas nodarbinātajiem par ikgadējo darbības un tās rezultātu novērtējumu, norādīja Dūša.

KNAB informācija liecina, ka riska piemaksās pērn decembrī atvēlēti 14 841 eiro. Tā bijusi nauda par darbu, kas saistīts ar īpašu risku - paaugstinātu fizisko un psiholoģisko slodzi. KNAB preses pārstāve skaidroja, ka saskaņā ar noteikumiem nodarbinātais par dienesta, kas saistīts ar īpašu risku, nodarbinātais saņem piemaksu līdz 25% no viņam noteiktās mēnešalgas.

KNAB gan neatklāja ar kādiem tieši riskiem KNAB darbinieki saskārušies, taču paskaidroja, ka "birojā nodarbinātie atbilstoši Kriminālprocesa likumam un Operatīvās darbības likumam veic izmeklēšanas darbības un operatīvās darbības pasākumus, izmantojot normatīvajos aktos noteiktās metodes, lai nodrošinātu KNAB normatīvajos aktos noteikto funkciju izpildi korupcijas novēršanā un apkarošanā, kā arī partiju finansēšanas noteikumu izpildes kontrolē."

KNAB informācija arī liecina, ka pagājušā gada nogalē piemaksās par papildu pienākumu pildīšanu izmaksāti 599 eiro, savukārt piemaksa par personisko darba ieguldījumu un

darba kvalitāti, kā arī naudas balvas nav izmaksātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!