Foto: LETA

Otrdien, 18. decembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veica kratīšanu Daugavpils bijušā mēra Riharda Eigima kabinetā un viņš, iespējams, ir aizturēts. Birojā portālu "Delfi" informēja, ka šobrīd ir aizturētas divas personas.

Birojs apstiprina, ka kriminālprocesa ietvaros otrdien KNAB veic neatliekamās procesuālās darbības. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Eigims ir viens no aizturētajiem.

Šī gada septembrī KNAB uzsācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils pilsētas domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils pilsētas domes veiktajām iepirkumu procedūrām. Šobrīd aizturētas divas personas.

KNAB veikto procesuālo darbību mērķis ir izmeklēt iespējamo noziedzīgo nodarījumu, lai vainīgās personas likumā noteiktajā kārtībā tiktu sauktas pie atbildības par nozieguma izdarīšanu. Izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu birojs šobrīd nevar sniegt. Tiklīdz tas būs iespējams, neapdraudot izmeklēšanu, KNAB sniegs papildu ziņas un skaidrojumu, teikts paziņojumā medijiem.

KNAB arī norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Likums paredz, ka personu var aizturēt uz laiku līdz 48 stundām. Ja persona tiek atzīta par aizdomās turēto un ir nepieciešams, tad izmeklētājs var piemērot drošības līdzekli. Bargākais drošības līdzeklis ir apcietinājums, kuru pēc izmeklētāja ierosinājuma piemēro tiesa. KNAB pieteikumus par apcietinājuma sankcijas piemērošanu parasti vērtē Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

"Delfi" jau ziņoja, ka 22. novembrī negaidīti no amata tika gāzts Daugavpils mērs Eigims. Deviņi no 15 domes deputātiem bija parakstījušies par pieprasījumu lemt par viņa atbrīvošanu no amata.

Eigims domes vadītāja amatā nokļuva 2017. gada septembrī, kad no šī amata tika atbrīvots Andrejs Elksniņš (S). Eigims bija viens no Elksniņa gāšanas iniciatoriem. Toreiz par Eigima iecelšanu mēra amatā nobalsoja desmit deputāti, bet visi pieci "Saskaņas" pārstāvji balsoja pret.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!