Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piektdien, 5.septembrī, ierosinājis krimināllietu par dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā, veicot dzīvokļu privatizāciju, pret Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Kurzemes nami" namu apsaimniekošanas nodaļas "Anniņmuiža" amatpersonām.
KNAB ierosina krimināllietu par dzīvokļu privatizāciju

KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece informēja, ka krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma 318.panta otrās daļas pret namu apsaimniekošanas nodaļas amatpersonām, kas, izmantojot darbā gūstamo informāciju par pašvaldības rajona īrnieku parādiem un tiesvedības gaitu attiecībā pret viņiem, pārkāpjot likumu, ieguva dzīvokli savā īpašumā.

Kurpniece norādīja, ka birojs pašlaik pārbauda arī informāciju par citu dzīvokļu privatizāciju, ko veikušas šīs amatpersonas.

Rīgas domes Komunālās un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Karpovičs (LSDSP) sacīja, ka pirmdien no KNAB saņēmis vēstuli un departamenta pārstāvjiem uzdevis noskaidrot, vai iedzīvotāju sūdzības KNAB par nelikumībām "Anniņmuižas" nodaļā bijušas pamatotas.

Priekšsēdētājs sacīja, ka nodaļā "Anniņmuiža" notiek arī Komunālā departamenta pārbaudes, jo "tur bija problēmas ar vadību".

Viņš atgādināja, ka arī iepriekš "Kurzemes namos" bijušas pārbaudes un par dažādiem pārkāpumiem 8.maijā no darba atlaists "Kurzemes nami" direktors Zigurds Blūzmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!